ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη:Πρόσκληση_Έναρξη έτους Αντώνη Σαμαράκη

Αγαπητές Φίλες, Αγαπητοί Φίλοι,

 

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την έναρξη του εορτασμού «Έτους Αντώνη Σαμαράκη», την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 19.00. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού – Γενική Διεύθυνση Σύγχρονου Πολιτισμού, Διεύθυνση Γραμμάτων.

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λίνα Μενδώνη και ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Απόστολος Κακλαμάνης.

 

Προσωπικές τους εμπειρίες και μαρτυρίες για τη ζωή και το έργο του Αντώνη Σαμαράκη, θα μοιραστούν μαζί μας η Ζυράννα Ζατέλη, ο Γιάννης Ξανθούλης, ο Περικλής Παγκράτης, η Σίσσυ Παπαθανασίου, η Έλλη Στάη, ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

 

«Εικονικό βίωμα και σχολική λογοτεχνία: Αντώνης Σαμαράκης, Το ποτάμι», από τους μαθητές του Πρότυπου Γενικού Λυκείου της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, Βασιλική Ξυμιαλή και Χάρη Παπαδάκη.

Η σχολική ερμηνευτική ανάγνωση ενός κορυφαίου διηγήματος, όπως είναι Το ποτάμι του Α. Σαμαράκη, αποτελεί, μεταξύ άλλων, μια απόπειρα βιωματικής πρόσληψης της λογοτεχνικής δημιουργίας. Η απόπειρα αυτή δεν είναι πάντα δυνατόν να αποδοθεί με τον λόγο. Σε αυτήν την παρουσίαση οι ίδιοι οι μαθητές θα αναδείξουν εικονικά και όχι λεκτικά τη «δική τους» πρόσληψη, ενεργοποιώντας το πλέον απαραίτητο αναγνωστικό εφόδιο, τη φαντασία.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top