ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αγωνιούν οι ναυτικοί – Εγκλωβισμένοι και χωρίς βοήθεια για ακόμη μια φορά

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των Ελλήνων ναυτικών που εργάζονται στα ποντοπόρα πλοία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Ο κορονοϊός έχει δυσκόλεψει την ζωή των ναυτικών αλλά και έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες για το τι θα συμβεί, εάν κάποιος κολλήσει σε λιμάνια χωρών που έχουν χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου.

Υπάρχουν αρκετοί ναυτικοί που έχουν εγκλωβιστεί στα πλοία και δε μπορούν να ξεμπαρκάρουν και να γυρίσουν στις οικογένειες τους αλλά υπάρχουν και πάρα πολλοί που πρέπει να πάνε στα πλοία να δουλέψουν και δεν μπορούν ούτε αυτοί.

Υπάρχουν λοιπόν έντονες ανησυχίες για το τι θα γίνει και αν υπάρξουν ακόμη πιο σκληροί περιορισμοί, κάτι το οποίο θα δυσκολέψει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Πέρα τον εγκλωβισμό και αυτόν που θέλουν να ξεμπαρκάρουν αλλά και αυτών που θέλουν να μπαρκάρουν, υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι ανησυχούν όταν το καράβι πρόκειται να καταπλεύσει σε λιμάνια της Κίνας, της Ιταλίας, της Ισπανίας, της Νοτίου Κορέας αλλά και άλλων των οποίων ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται ραγδαία.

Την κατάσταση έρχεται να χειροτερεύσει οι επισκευές των πλοίων σε λιμάνια της Κίνας αλλά και οι επαφές που υπάρχουν με ανθρώπους των λιμανιών που επισκέπτονται τα πλοία όπως οι επιθεωρητές φορτίων, οι υπεύθυνοι φορτοεκφόρτωσης, οι επιθεωρητές vetting, οι άνθρωποι της ακτοφυλακής και άλλων.

Και επειδή το εμπόριο μέσο θαλάσσης δεν μπορεί να διακοπεί, ας ελπίσουμε ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι όπως οι ναυτιλιακές, οι πετρελαϊκές, τα ίδια τα κράτη θα πάρουν τα κατάλληλα μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ναυτικών και όχι αυτή η οποία θα είναι μόνο για να πούμε ότι έγινε κάτι ενώ στην ουσία δεν θα έχει γίνει τίποτα.

Καλά ταξίδια σε όλους με υγεία και ας ελπίσουμε οι μεν να βρεθούνε πίσω στις οικογένειες τους γρήγορα και οι δε να μπορέσουν να μπαρκάρουν και να δουλέψουν.

Source e-nautilia

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top