ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βιβλιοπαρουσίαση:”Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά” του Στέφανου Μίλεση

 

 

«Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά». Η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Μίλεση στις 22 Ιανουαρίου στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά.

Ο Δήμος Πειραιά και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στέφανου Μίλεση «Τα θαύματα της πίστεως στον Πειραιά» των εκδόσεων «Αρχονταρίκι». Ομιλητές: Αλιγιζάκη Ασπασία, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Σχολικών Κτηρίων του Δήμου Πειραιά, Φιλόλογος, Δικηγόρος και Δρ. Διεθνώς και Ευρωπαϊκών Σπουδών.

Σταθακόπουλος Δημήτριος: Δρ. Κοινωνιολογίας της Ιστορίας της Οθωμανικής περιόδου – Τουρκολόγος στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, συνεργάτης του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Δικηγόρος παρ, Αρείω Πάγω. Φραγκάκος Παναγιώτης: Θεολόγος, Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Συντονίζει ο Νίκος Δ. Σαμπαζιώτης, υπεύθυνος των εκδόσεων «Αρχονταρίκι». Ο γνωστός ιστοριογράφος της Πειραϊκής ιστορίας Στέφανος Μίλεσης, μας προσφέρει μια νέα πρωτότυπη έρευνα. Έφερε στην επιφάνεια γεγονότα ή πράξεις που εφημερίδες πανελλήνιας κυκλοφορίας απέδωσαν ή χαρακτήρισαν θαύματα τα οποία έγιναν στον Πειραιά τον 18ο, 19ο και 20ο αιώνα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, δίδεται ακόμη η ευκαιρία στον αναγνώστη, να προσεγγίσει την ατμόσφαιρα που επικρατούσε εκείνα τα χρόνια στον Πειραιά καθώς και άγνωστα ιστορικά στοιχεία. Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020 στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Παλαιό Ταχυδρομείο). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top