ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Βραβεύθηκε ο Ανδριανός Μιχάλαρος από το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς – Ιθάκης

 

  • «Η Θάλασσα μας ενώνει», τόνισε ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Βραβείο για τις πολύτιμες και χρήσιμες συμβουλές του στον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης κ. Σταύρο Σπαθή σχετικώς με τον καθορισμό βιομηχανικών περιοχών αλλά και τα θέματα ενέργειας έλαβε ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος, σε ειδική εκδήλωση για τη συμπλήρωση ενός αιώνα λειτουργίας του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης που πραγματοποιήθηκε στο Αργοστόλι.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς ανταπέδωσε το βραβείο με ένα συμβολικό δώρο, απομίμησης τριήρους, προς τον κ. Σταύρο Σπάθη. «Η τριήρης συμβολίζει τα επιμελητήριά μας και τη θάλασσα», σχολίασε ο κ. Ανδριανός Μιχάλαρος.

Στη συνέχεια επισήμανε: «Η παρουσία του Πειραιά απόψε στο Αργοστόλι είναι σημαντική. Εκπροσωπώ τον βιοτεχνικό κόσμο της πόλης, αλλά εδώ είναι επίσης ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά και συμπατριώτης σας, ο κ. Γ. Βουτσινάς, είναι επίσης ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά και εκπρόσωπος του ΕΒΕΠ κ. Ν. Μανεσιώτης.

Βρίσκεστε σε ένα νησί που έχει προσφέρει πολλά στην Πατρίδα μας, με πολλούς ανθρώπους που ασχολούνται με τη θάλασσα, που έχουν μεγαλουργήσει. Αυτό ακριβώς είναι η Ελλάδα, η χώρα μας που είναι παντού, είναι γαλάζια, είναι η θάλασσα, Μας θυμίζει ότι από την αρχαιότητα, οι Έλληνες με τις τριήρεις διέσχιζαν τη Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, κάνοντας αποικίες και δημιουργώντας πολιτισμό.

Αυτό είναι το ζητούμενο για όλους μας και κυρίως για τους επιχειρηματίες. Να μάθουμε από τους αρχαίους προγόνους μας και να σεβαστούμε τα αγαθά της συνεργασίας και της αλληλεγγύης για να πάμε μπροστά. Η θάλασσα συμβολίζει το δέσιμο των λαών και όλοι μαζί πρέπει να συμβάλλουμε ώστε να ανακάμψουμε, να υπάρχει δουλειά, να προστατεύσουμε το περιβάλλον και να κάνουμε σοβαρές κινήσεις προς την αειφόρο ανάπτυξη.

Η Κεφαλλονιά έχει προσφέρει πάρα πολλά στην εθνική οικονομία. Το Επιμελητήριο Κεφαλλονιάς και Ιθάκης εκφράζει αυτή τη δυναμική που διακρίνει τους επιχειρηματίες και τις παραγωγικές δυνάμεις ενός νησιού, οι βασικές πόλεις του οποίου (το Αργοστόλι και το Ληξούρι) εκτιμούν τόσο πολύ τη θάλασσα ώστε μέσω αυτής επικοινωνούν μεταξύ τους!

Σας ευχαριστώ για την τιμή που μου κάνατε. Το ΒΕΠ θα είναι πάντα δίπλα σας, όπου μπορεί και σε συνεργασία με τα άλλα Επιμελητήρια. Κοινός στόχος μας είναι η ανάκαμψη της χώρας και να πάμε εκεί που μας αξίζει. Οι πολιτικοί μας πρέπει να καταλάβουν απλώς ότι θα πρέπει να νομοθετούν υπέρ της επιχειρηματικότητας και με γνώση της αγοράς. Κάποιοι υπουργοί μπορεί να έχουν τη διάθεση να απλοποιήσουν διαδικασίες, αλλά στην πορεία υποκύπτουν σε απαιτήσεις συντεχνιών που δεν επιτρέπουν την απλοποίηση διαδικασιών και εκσυγχρονισμό.

Δεν μπορούν οι βιοτέχνες που πρέπει να βρίσκονται στις δουλειές τους κάθε πρωί για να παράγουν προϊόντα, να αφιερώνουν το μισό μήνα για να κινήσουν διαδικαστικά θέματα και να στηρίξουν την επιχείρησή τους.

Επίσης, θα ήθελα να σας επιστήσω την προσοχή όσον αφορά στα Επιχειρηματικά Πάρκα διότι πολλοί την έχουν πατήσει. Δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου σημαίνει παραχώρηση γης προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι βιοτεχνίες και επαγγελματίες κι όχι ο μηχανισμός του realestate. Προς αυτήν την κατεύθυνση θα μπορούσαν να γίνουν παραχωρήσεις δημοσίων γαιών για να ενισχυθούν οι επιχειρηματίες και να είναι προσιτή οικονομικά η γη στις  παραγωγικές επενδύσεις. Κρίνεται απαραίτητο να προστεθούν δραστηριότητες σε υπάρχουσες χρήσεις γης , όπως είχε κάνει ο δικός σας παλιός υφυπουργός και επιχειρηματίας, ο κ. Καλαφάτης  και έδωσε ανάσα σε μεταποιητικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα».

ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

 

φωτογραφιες  efimerida kefalonia.gr

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top