ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Γιώργος Προκοπίου: Επιχειρηματίες που να… πετάνε εκατομμύρια δεν υπάρχουν

Παρέμβαση περί θεσμοθέτησης κινήτρων από τον κορυφαίο Έλληνα εφοπλιστή – «Πρέπει να ξέρουν ότι μ…κες επιχειρηματίες με εκατομμύρια δεν υπάρχουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά – Λάβρος κατά των εφοριακών.

Περί θεσμοθέτησης κινήτρων για την προσέλκυση επενδυτών στην Ελλάδα ήταν η συζήτηση στην διάρκεια εκδήλωσης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου-International Chamber of Commerce.

Το παρών έδωσε ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Κώστας Καραμανλής και πολλοί επιχειρηματίες μεταξύ των οποίων και o Γιώργος Προκοπίου ένας από τους ισχυρότερους εφοπλιστές παγκοσμίως.

Σε κάποια στιγμή ο Γιώργος Προκοπίου πήρε τον λόγο και είπε:

«Πρέπει να καθίσουν οι πολιτικοί σε ένα τραπέζι μαζί με τους Έλληνες επιχειρηματίες και επενδυτές με σκοπό να συμφωνήσουν στον τρόπο της ανάπτυξης ώστε να ξαναρχίσουν οι επενδύσεις. Από τους Έλληνες θα αρχίσουν οι επενδύσεις και όχι από τους ξένους. Αυτοί θα έρθουν. Θέλουμε ένα φιλικό προς τους επιχειρηματίες περιβάλλον. Αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι μ…κες επιχειρηματίες με εκατομμύρια δεν υπάρχουν.»

Ο Γιώργος Προκοπίου έθιξε και ένα ακόμη θέμα: «Οι εφοριακοί παίρνουν μπόνους όταν καταγγέλλουν παραβάσεις. Ο επιχειρηματίας μπορεί  να τρέχει στα δικαστήρια για χρόνια μέχρι να δικαιωθεί. Στο μεταξύ οι εφοριακοί απολαμβάνουν το μπόνους.»

Ο Γιώργος Προκοπίου είναι από τους  ισχυρότερους Έλληνες πλοιοκτήτες. Βρίσκεται στη 13η θέση στον κατάλογο της Lloyd’s List με τις 100 προσωπικότητες που πρωταγωνιστούν στην παγκόσμια ναυτιλία. Είναι επικεφαλής τριών ναυτιλιακών εταιρειών, της Dynacom, Dynagas και  Sea Trade  εκ των οποίων οι δύο πρώτες είναι εισηγμένες στην αμερικανική χρηματαγορά, διαθέτει  έναν στόλο από 113 πλοία συνολικά.

Η Dynagas LNG Partners είναι η δεύτερη ελληνόκτητη εταιρεία που εισήχθη σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ειδικεύεται στον τομέα μεταφοράς δεξαμενόπλοιων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μετά την Gaslog του Πέτρου Γ. Λιβανού.

πηγή:New money.gr Αρθρο του Μηνά Τσαμόπουλου

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top