ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ευχαριστήρια επιστολή Προέδρου ΕΒΕΠ προς Υπουργό Ναυτιλίας

 

Ευχαριστήρια επιστολή στον Υπουργό Ναυτιλίας απέστειλε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης. Στην επιστολή γίνεται λόγος για  την διαρκή και αποτελεσματική στήριξη του Υπουργού κ.Πλακιωτάκης σε θέματα μείζονος σημασίας για τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά.

Κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα και εκ μέρους των μελών του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς αλλά και εμού προσωπικά, επιθυμούμε να σας εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας για την διαρκή και αποτελεσματική στήριξή σας σε θέματα μείζονος σημασίας για τον επιχειρηματικό κόσμο του Πειραιά.

Η τήρηση της νομιμότητας και η υπεράσπιση του ελεύθερου αλλά θεμιτού ανταγωνισμού ενυπάρχουν στις Επιμελητηριακές αρχές. Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, μετά τις χθεσινές σας τοποθετήσεις στην διάρκεια της τηλε-συνέντευξης Τύπου, που παραχωρήσατε σχετικά με το ζήτημα του Hellenic Port Community System της ΣΕΠ (COSCO), αλλά και του ζητήματος που έχει ανακύψει αναφορικά με την ανάπτυξη ναυπηγείου εντός του χώρου ευθύνης της ΟΛΠ-COSCO αισθάνεται δικαιωμένο, καθώς ευθύς εξ αρχής είχε θέσει προς εξέταση τα εν λόγω θέματα, που απασχολούν μεγάλη μερίδα των μελών του.

Η πρωτοβουλία σας για ρύθμιση σε νομοθετικό επίπεδο του Hellenic Port Community System μας βρίσκει σύμφωνους, όπως επίσης και για τη θέση σας αναφορικά με την ανάπτυξη ναυπηγείου, για το οποίο το Ε.Β.Ε.Π. έχει προτείνει τη διεξαγωγή διαλόγου, όπου, δέον όπως λάβουν μέρος τα συναρμόδια Υπουργεία Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, η ΟΛΠ-COSCO, το Ε.Β.Ε.Π. και το Β.Ε.Π. και πρωταρχικά οι αρμόδιοι φορείς, που εκφράζουν το σύνολο των επιχειρήσεων του ναυπηγοεπισκευαστικού τομέα. Στο πλαίσιο αυτό το Ε.Β.Ε.Π. σας ευχαριστεί και δηλώνει πρόθυμο να συμμετάσχει δημιουργικά σε ένα διάλογο για την εξεύρεση των ενδεδειγμένων και σύννομων λύσεων στα εν λόγω ζητήματα.

 

Τέλος θα θέλαμε να σας διαβιβάσουμε, τη Γενική Ενημέρωση του Επιμελητηρίου μας καθώς και σχετικό έγγραφο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος που αφορά στο νέο Περιβαλλοντικό Νόμο. Ο εν λόγω νόμος, πρόκειται να συμπεριληφθεί στα θέματα που θα συζητηθούν κατά την προσεχή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Β.Ε.Π. τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020.

Το Επιμελητήριό μας παραμένει πάντα στη διάθεσή σας, για κάθε περαιτέρω συνεργασία.

 

Μετά τιμής

Ο Πρόεδρος

Βασίλης Κορκίδης

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top