ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Ε.Ε.Α.: Ένα Επιμελητήριο, μία Οικογένεια»

Σε εορταστικό κλίμα, παρουσία πλήθους επισήμων, η Διοίκηση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών τήρησε το έθιμο και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της.

Η λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 31/1/2020 σε γνωστό νυχτερινό κέντρο που εμφανίζεται ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Πάριος.

Εκατοντάδες καλεσμένοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Ε.Ε.Α. και ανάμεσά τους προσωπικότητες της κεντρικής πολιτικής σκηνής, της αυτοδιοίκησης, των επιχειρήσεων, του επιμελητηριακού θεσμού, πρόεδροι κοινωνικών εταίρων, οργανισμών, σωματείων και άλλων φορέων. Και βέβαια το σύνολο των εργαζομένων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου στάθηκε στο ρόλο του Επιμελητηρίου για την προσπάθεια ενίσχυσης του επιχειρείν, με στόχο την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.  Αναφέρθηκε συνοπτικά στις δεκάδες δράσεις και πρωτοβουλίες του Επιμελητηρίου που αποσκοπούν στη στήριξη επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εστιάζοντας κυρίως στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «όπλο» για την ανάταξη της επιχειρηματικότητας, εξήρε το έργο της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α. και ευχαρίστησε τους εργαζόμενους του Επιμελητηρίου για την προσφορά τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν και πολιτικοί, με την Πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά να υπογραμμίζει τον σημαντικό ρόλο που έχουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και την ανάγκη άμεσης στήριξής τους με στοχευμένα μέτρα, προκειμένου να ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το επιχειρείν.

 

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στις κυβερνητικές δράσεις που στοχεύουν στη στήριξη της μεσαίας τάξης και των μικρομεσαίων και μίλησε για θέματα επιχειρηματικότητας αλλά και για το μείζον θέμα των «κόκκινων» δανείων. Όπως είπε, σε μία ελεύθερη οικονομία δεν μπορεί να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί της πρώτης κατοικίας, τονίζοντας όμως ότι η κυβέρνηση θα φέρει νομοθετική ρύθμιση για την προστασία των πιο αδύναμων.

 

 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όλγα Γεροβασίλη μίλησε για τις πολιτικές που εφάρμοσε η προηγούμενη κυβέρνηση στο θέμα στήριξης των μικρομεσαίων, ενώ επεσήμανε τον σημαίνοντα ρόλο που έχουν για την οικονομία της χώρας.

Η κοπή της πίτας ξεκίνησε από τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου ο οποίος είχε δίπλα του όλη τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου, δηλαδή τον Α΄ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Γρέντζελο, τον Β΄ Αντιπρόεδρο κ. Νίκο Κογιουμτσή, τον Γ΄ Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Μάνδρο, τον Γενικό Γραμματέα κ. Δημήτρη Γαβαλάκη, τον Οικονομικό Επόπτη κ. Παναγιώτη Παντελή, τον Υπεύθυνο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων κ. Γιάννη Βαφειαδάκη, τον Υπεύθυνο ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ. Γιώργο Ζηκόπουλο και το μέλος αλλά και Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργο Καββαθά, οι οποίοι και ευχήθηκαν για το νέο χρόνο, εστιάζοντας στην επίλυση των προβλημάτων που απασχολούν επαγγελματίες και επιχειρήσεις. Μετά από πρόσκληση του Προέδρου του Ε.Ε.Α., κομμάτι από την πίτα έκοψαν και ο Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτης Δαμούλος, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της ΚΕΕΕ και Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας κ. Παύλος Ραβάνης, καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας.

 

Στη μεγάλη εκδήλωση του Ε.Ε.Α. από πλευράς επισήμων, παρευρέθησαν:
Η Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη, που απηύθυναν και χαιρετισμούς. Επίσης από τη ΝΔ οι βουλευτές, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Καραμανλή, Όλγα Κεφαλογιάννη, Ζωή Ράπτη, Βασίλης Σπανάκης, από τον ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Χαρούλα Καφαντάρη και το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος Νίκος Σκορίνης, από το ΚΙΝΑΛ οι βουλευτές Νάντια Γιαννακοπούλου, Μιχάλης Κατρίνης και ο εκπρόσωπος Τύπου Παύλος Χρηστίδης, και από την Ελληνική Λύση ο βουλευτής Δημήτρης Βαγενάς. Παρέστη ακόμη ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. Το «παρών» έδωσαν και οι δήμαρχοι Αιγάλεω, Γιάννης Γκίκας, Δάφνης – Υμηττού, Αναστάσιος Μπινίσκος, Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης, Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος, Χαϊδαρίου, Ευάγγελος Ντηνιακός, η Αντιδήμαρχος αρμόδια στις Δημοτικές Ενότητες Μάνδρας και Οινόης, Ευαγγελία Κουτσοδήμα, καθώς και οι Αντιπεριφερειάρχες, Βασιλική Θεοδωρακοπούλου – Μπόγρη, Λουκία Κεφαλογιάννη, Μαρία Κουρή, Ανδρέας Λεωτσάκος, Αθηνά Τρανούλη. Από πλευράς επιμελητηρίων, οι Πρόεδροι, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Παύλος Ραβάνης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιάννης Βουτσινάς, του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας, Παναγιώτης Τσιχριτζής, του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτης Δαμούλος, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Ευάγγελος Ξυγκώρος, του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνιος Ρογκάκης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Άννα Καλλιάνη, του Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Κουτσίκος, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κλεόβουλος Θεοτόκης, και ο Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Μωραϊτίδης. Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση και ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας, Σταύρος Καφούνης, και ο Διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Η βραδιά έκλεισε με τους παρευρισκόμενους να απολαμβάνουν τις επιτυχίες του Γιάννη Πάριου και της καλλιτεχνικής του συντροφιάς.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top