ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ δώρισε ταχύπλοο σκάφος Rafnar 1100 στο Λιμενικό Σώμα

Η καθέλκυση του πρώτου από τα δέκα νέα σύγχρονα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη της δωρεάς της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού – ΣYN-ENΩΣIΣ προς το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή  πραγματοποιήθηκε στις 9 Ιουλίου 2020 στον Πειραιά.

Παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, μελών του ελληνικού κοινοβουλίου, υψηλόβαθμων στελεχών του ΛΣ και εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής η καθέλκυση του πρώτου από τα δέκα νέα σύγχρονα ταχύπλοα περιπολικά σκάφη της δωρεάς της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣYN-ENΩΣIΣ και συγκεκριμένα της οικογένειας του καπετάν Νίκου Λαιμού προς το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή.

Το παρών εκ μέρους της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών έδωσε ο πρόεδρος Θεόδωρος Βενιάμης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Αγγελόπουλος και επιφανή μέλη της ΕΕΕ, καθώς και ο κ. Αντώνης Λαιμός, εκ μέρους της οικογένειας των δωρητών. Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν ο δρ Γεώργιος Πατέρας, πρόεδρος του ΝΕΕ και ο δρ Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης, Ναυτιλιακός Πρεσβευτής Καλής Θελήσεως του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) στην Ελλάδα και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, η κ.Ειρήνη Νταϊφά Ενταταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά και Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά.

Τα υπό δωρεά σκάφη είναι τύπου Leiftur 1100 Cabin Patrol της εταιρείας RAFNAR, ισλανδικής σχεδίασης και ελληνικής κατασκευής. Το ολικό μήκος τους ανέρχεται στα 11,55 μέτρα, φέρουν δύο (02) εξωλέμβιους κινητήρες συνολικής ιπποδύναμης 900 ίππων με δυνατότητα επίτευξης μεγάλων ταχυτήτων.

Έχουν μεγάλη ευελιξία, δυνατότητα προσαρμογής βαρέως οπλισμού, φέρουν κλειστό χώρο διακυβέρνησης με αντιβαλλιστική προστασία και συστήματα επικοινωνιών – επιτήρησης τελευταίας τεχνολογίας, ενώ η σχεδίασή, επιτρέπει την πλεύση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες.

Από το χρονολόγιο της  Εντεταλμένης Συμβούλου Πολιτισμού Δήμου Πειραιά κ.

Ειρήνης Στ. Νταϊφά

οι φωτογραφίες και το κείμενο είναι απο τα ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ

στην πρώτη φωτογραφία απο αρισ. Γ.Κρητικός,Θ.Κλιάρης,Α.Κωνσταντακόπουλος,Ε.Νταϊφά,Γ.Πλακιωτάκης ,Γ.Αγγελόπουλος, Γ.Τραγάκης

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top