ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η αξιοποίηση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης προϋποθέτει εθνική στρατηγική και συνεργασία

Πραγματοποιήθηκε, στις 19 Δεκεμβρίου 2019, το συνέδριο του ΣΕΒ για την 4η Βιομηχανική Επανάσταση, με τη συμμετοχή άνω των 1.500 συνέδρων, που παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις Υπουργών, επιχειρηματιών και πολλών Ελλήνων και ξένων ειδικών.

Το κύριο μήνυμα του συνεδρίου είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που προσφέρει η 4η Βιομηχανική Επανάσταση, προς όφελος του συνόλου της κοινωνίας και της οικονομίας.

Κεντρική προϋπόθεση επιτυχίας είναι μια ολοκληρωμένη εθνική στρατηγική, αντίστοιχη αυτών που έχουν αναπτύξει 19 από τις 28 χώρες της ΕΕ, με τη σύμπραξη πολιτείας, επιχειρήσεων, ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας

Το συνέδριο ολοκληρώθηκε με τη συζήτηση του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρόεδρο του ΣΕΒ κ. Θεόδωρο Φέσσα και την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού για τη σύσταση «Εθνικού Συμβουλίου Βιομηχανίας».

Σε δήλωση του ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Φέσσας τόνισε: «Η συνεργασία μεταξύ επιχειρήσεων, πολιτείας και ακαδημαϊκής κοινότητας είναι καθοριστική για να πετύχουμε τον ψηφιακό μετασχηματισμό της ελληνικής οικονομίας.  Η 4η βιομηχανική επανάσταση, είναι η μεγαλύτερη ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας και δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί».

 

 

 

 

 

 

Ο Ιάκωβος Καργαρώτος Αντιπρόεδρος της Παπαστράτος, θυγατρικής της Philip Morris International

 

απο αρισ. Claire Papa, Anna Kamaridis Owner at Kamaridis GlobalWire S.A.

 

Θεόδωρος Φέσσας Πρόεδρος ΣΕΒ , Κλαίρη Παπά Piraeus365.gr

 

Κλαίρη Παπά ιστολόγιο Piraeus365.gr

 

30 ομιλητές σε 5 ενότητες κατέθεσαν ο καθένας τη δική του οπτική επί των κρίσιμων αυτών ζητημάτων, ενώ ο ΣΕΒ παρουσιάζει την πρότασή του για ένα εθνικό πρόγραμμα “Βιομηχανία 4.0”, την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ:

SEB_ENTYPO_A4_FINAL_DIGITAL

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top