ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Η ελληνική startup που (ξανα)κερδίζει τον Sir Stelios και άλλους μεγαλοεπενδυτές

 

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΙΩΑΝΝΟΥ

Χρηματοδότηση ύψους 2,6 εκατ. ευρώ εξασφάλισε η νεοφυής επιχείρηση Ferryhopper που δραστηριοποιείται στην αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Η επένδυση θα αξιοποιηθεί για την περαιτέρω επέκταση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του Ferryhopper διεθνώς, αλλά και για τη βελτιστοποίηση και ενίσχυση των υπηρεσιών, προϊόντων και υποδομών της εταιρείας. Μετά την επιτυχή επέκταση στις αγορές της Ισπανίας και της Ιταλίας, το Ferryhopper θα συνεχίσει να επεκτείνεται σε προορισμούς της Μεσογείου και της Βόρειας Ευρώπης. Στόχος της εταιρείας είναι η συνεχής ενσωμάτωση νέων προορισμών και ακτοπλοϊκών εταιρειών σε επιπλέον διεθνείς αγορές καθώς και η εδραίωση της θέσης της στην Ελληνική αγορά ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.

Στη χρηματοδότηση συμμετέχουν οι

  • βουλγαρική LAUNCHub Ventures ως κύριος επενδυτης
  • Metavallon VC
  • η easyGroup του σερ Στέλιου Χατζηιωάννου και
  • ιδιώτες επενδυτές

Το Metavallon VC και η easyGroup, είδαν ήδη από το 2019 στη Ferryhopper μία μεγάλη δυναμική και “πόνταραν” σε αυτή προβαίνοντας σε εππενδυση Seed Round ύψους 600.000 €. Επίσης, το ίδιο έτος δημιουργήθηκε η πλατφόρμα easyFerry σε συνεργασία με την easyGroup.

Έκτοτε μέσω στρατηγικώ κινήσεων η startup κατάφερε να “δικτυωθεί” πετυχαίνοντας επέκταση σε περισσότερους από 250 προορισμούς σε 10 χώρες.

Η Ferryhopper ιδρύθηκε το 2016, από τους Χρήστο Σπαθαράκη, Βασίλη Λαχανά, Παναγιώτη Σαράφη και Aiden Short.

ΠΗΓΗ https://banks.com.gr/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top