ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η στήριξη της επιχειρηματικότητας στην ατζέντα της συνάντησης του Προέδρου του ΕΕΑ με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης

Συνάντηση συνεργασίας με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 25/5/2020 ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., στο πλαίσιο των δράσεων του Επιμελητηρίου για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων και των επαφών του με Υπουργούς για την προώθηση των αιτημάτων των επαγγελματιών, έθεσε μία σειρά θεμάτων στον κ. Παπαθανάση προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση που θα ενισχύσει την προσπάθεια βιωσιμότητας διαφόρων κλάδων.

Ένα από τα θέματα που συζήτησαν ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης ήταν και του ανοίγματος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών για παιδιά δημοτικού, με τον κ. Παπαθανάση να διευκρινίζει ότι η επανέναρξη τους θα γίνει με την επαναλειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης την 1η Ιουνίου.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στην άρση των περιοριστικών μέτρων για τη λειτουργία γυμναστηρίων και σχολών χορού. Ο κ. Παπαθανάσης έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την στήριξη των συγκεκριμένων κλάδων, όμως ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Ε.Ε.Α. ότι η οριστική απόφαση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από την εισήγηση των Επιτροπής Λοιμωξιολόγων.

Στην ατζέντα της συζήτησης ήταν επίσης η επανέναρξη του κλάδου της εστίασης, ενώ συμφωνήθηκε η συμμετοχή του κ. Παπαθανάση σε μία από τις προσεχείς ενημερωτικές τηλεδιασκέψεις που διοργανώνει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Οι πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. για την ενίσχυση του επιχειρείν και την αντιμετώπιση της επερχόμενης ύφεσης θα συνεχιστούν, ενώ θα υπάρξουν και συναντήσεις συνεργασίας και με άλλους Υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top