ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Θα λύσει ο Θάνος Μαρτίνος τον Γόρδειο Δεσμό της Attica Συμμετοχών?

Θα μπορούσε ο Θανάσης Μαρτίνος να είναι ο λύτης στο “σταυρόλεξο” της Attica Συμμετοχών;

Τραπεζικές πηγές δίνουν μία -υπό προυποθέσεις- κατ΄ αρχήν θετική απάντηση στο ερώτημα και σύμφωνα με δημοσιεύματα (της Deal News) μία εντελώς διαφορετική προσέγγιση του θέματος, που δεν αφορά μόνο την ίδια την εταιρεία αλλά από τον όμιλο της MIG μέχρι ευρύτερα τον κλάδο της ακτοπλοίας. 

  •    Θα μπορούσε το δυνητικό ενδιαφέρον του ισχυρού άνδρα της Eastern Mediterranean Maritime να “μεταφραζόταν” σε ουσιαστική πρόταση εξαγοράς του ναυτιλιακού/ακτοπλοικού ομίλου είτε συνολικά είτε εν μέρει ή ενδεχομένως με την στρατηγική συνδρομή και άλλων επιχειρηματιών του κλάδου.

Στα γραφεία της Ακτής Μιαούλη το ακούνε αυτό το σενάριο, όπως και ένα σωρό άλλα, που κυκλοφορούν τελευταία.

  • Το ενδεχόμενο εκ νέου εμπλοκής του Fortress δεν παίζει με τίποτε ή για να είμαι πιο ακριβής όχι στις αποτιμήσεις που θα ήθελαν MIG και Τρ. Πειραιώς.

Από την πλευρά Grimaldi τηρείται “σιγή ιχθύος”, την ώρα που στον Πειραιά θεωρούν ότι ρόλο στις εξελίξεις θα διαδραματίσει και το ύψος του “κουρέματος” των υποχρεώσεων της εισηγμένης. Και σημειώνουν με νόημα, πηγές με γνώση του παρασκηνίου, ότι έχουν γίνει γενναία “κουρέματα” σε άλλους κλάδους, με πιο πρόσφατο αυτό στην Creta Farms.

Θα έχει ενδιαφέρον η συνέχεια, για να δούμε εάν στο παιχνίδι της διεκδίκησης θα ακουστούν και άλλα ονόματα.

Banks.com.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top