ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καμπανάκι» Γ. Χατζηθεοδοσίου για την εστίαση – Δηλώσεις στο STAR

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιχειρήσεις του κλάδου της εστίασης χτυπά εκ νέου ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, στις 22/04/2020, ζητώντας να ληφθούν άμεσα συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν «λουκέτα» και απολύσεις.

Στο πλαίσιο σχετικού ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Γιώργου Σαραντάκου για τα μέτρα που -σύμφωνα με τις πληροφορίες- σχεδιάζει η κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το άνοιγμα των καταστημάτων εστίασης -με τραπεζάκια έξω και σε απόσταση- ο κ. Χατζηθεοδοσίου σημειώνει ότι ο κλάδος της εστίασης πλήττεται σημαντικά, δεδομένης και της σύνδεσής του με τον τουρισμό. Υπολογίζεται, όπως αναφέρει, ότι περίπου το 30% των επιχειρήσεων του κλάδου είναι πιθανό να μην ανοίξουν καθόλου, καθώς δεν θα έχουν την οικονομική δυνατότητα, ενώ και εκείνες που θα καταφέρουν να ανοίξουν, λόγω των μέτρων και του μειωμένου τζίρου που θα επιφέρουν, θα υποχρεωθούν ενδεχομένως να μειώσουν το προσωπικό τους.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών προτείνει, όπως υπογραμμίζεται και στο ρεπορτάζ, να δοθούν από τις τράπεζες κεφάλαια κίνησης στους επιχειρηματίες, επιδότηση των εργαζομένων και μηδενισμό ενοικίου σε επιχειρήσεις που βρίσκονται σε κτίρια που ανήκουν στο Δημόσιο.

Δείτε το ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί:

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top