ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νίκος Γρέντζελος: «Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τα ενοίκια επαγγελματικών χώρων – Απαιτείται άμεση παρέμβαση»

Δήλωση του Α΄ Αντιπροέδρου του Ε.Ε.Α. για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αγορά λόγω της εξάπλωσης του κορονοϊού:

«Σε αυτή την πολύ δύσκολη συγκυρία θα πρέπει όλοι να δείξουμε σοβαρότητα να βάλουμε στο λεξιλόγιο μας τις λέξεις, ατομική ευθύνη.

Μετά από τόσες προτροπές των ειδικών και έχοντας ως εικόνα τη συμφορά που συμβαίνει στη διπλανή μας χώρα, την Ιταλία, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μείνουμε, κατά το δυνατόν, στα σπίτια μας και να ακούμε τις συμβουλές των ειδικών σε θέματα υγιεινής και ασφαλείας.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις, αλλά  και το προσωπικό τους, που θα υποχρεωθούν να αναστείλουν την λειτουργία τους για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, κατά προσέγγιση, τουλάχιστον, δύο μηνών.

Η πολιτεία εκτός των άλλων μέτρων που έχει λάβει για την ενίσχυση  των επιχειρήσεων που πλήττονται, πρέπει να παρέμβει  και στο θέμα των ενοικίων, αφού δεν είναι δυνατόν μια επιχείρηση που απαγορεύεται να λειτουργήσει, να υποχρεώνεται σε καταβολή  υπέρογκων ποσών για μισθώματα. Παράλληλα, πρέπει για να εξισορροπηθεί και η απώλεια εισοδημάτων των ιδιοκτητών ακινήτων με τη θέσπιση ειδικών ελαφρύνσεων και απαλλαγών, ως κινήτρων.

Για τον κλάδο των εκπαιδευτών Οδηγών από όπου προέρχομαι, παρόλο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απαγόρευση για τα μαθήματα, (έχουν γίνει οι σχετικές κινήσεις και έχουμε τη διαβεβαίωση ότι θα υπάρξει σύντομα), προτρέπω τους συναδέλφους να διακόψουν ή να περιορίσουν στο ελάχιστο τα μαθήματα λαμβάνοντας όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις για το καλό όλων μας.

Η υγεία όλων μας πάνω από όλα, μένουμε σπίτι, ακούμε τους ειδικούς!!!»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top