ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ν. Γρέντζελος: «Το Ε.Ε.Α προετοιμάζει τους επαγγελματίες για την μετά-κορονοϊό εποχή»

Άρθρο του Α’ Αντιπροέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Νίκου Γρέντζελου στο eea.gr

Η ραγδαία εξάπλωση του κορονοϊού και η λήψη έκτακτων μέτρων από την κυβέρνηση, άλλαξε όλα τα δεδομένα σε οικονομία και επιχειρηματικότητα και ανέδειξε τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται σε όλο το φάσμα της κοινωνίας.

Μία από αυτές τις ανάγκες είναι και αυτή της εγκυρότερης ενημέρωσης. Άμεσα το Ε.Ε.Α. με συντονισμένες προσπάθειες ξεκίνησε μία ενημερωτική καμπάνια των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών για όλα όσα άλλαξαν λόγω της κρίσης του κορονοϊού.

Σε αυτές τις δύσκολες ώρες, η σωστή ενημέρωση μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο «εργαλείο» για χιλιάδες συναδέλφους μας και καθημερινά οι νομικοί και φοροτεχνικοί συνεργάτες του απαντούν σε κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν τα μέλη του Επιμελητηρίου. Επειδή όμως αυτές οι πρωτόγνωρες καταστάσεις αλλάζουν τη ζωή όλων μας, πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και την ¨επόμενη μέρα¨. Αυτή που θα έρθει μετά την κρίση του κορονοϊού και που θα πρέπει να μας βρει έτοιμους.

Σε αυτή την κατεύθυνση, το Ε.Ε.Α. ξεκινάει εκστρατεία επιμόρφωσης των μελών του μέσω ιστο-διαλέξεων (webinars), χρησιμοποιώντας έτσι όλες τις δυνατότητες που μας δίνει η τεχνολογία.

Το περιεχόμενο των πρώτων επιμορφωτικών δράσεων θα έχει σχέση με τη διαχείριση της κρίσης, την ψηφιακή παρουσία επιχειρήσεων στη νέα αγορά που διαμορφώνεται, στο πως μπορεί να αξιοποιηθεί από επιχειρήσεις και επαγγελματίες η εξ αποστάσεως απασχόληση, στη λειτουργία των ηλεκτρονικών καταστημάτων και άλλα ανάλογα θέματα που προκύπτουν από τα νέα δεδομένα στις ζωές όλων μας.

Ουσιαστικά δηλαδή το Επιμελητήριο ετοιμάζεται ήδη για την «επόμενη μέρα» και βοηθά και τα μέλη του να προσαρμοστούν όσο πιο ομαλά γίνεται σε αυτή τη νέα πραγματικότητα που δημιουργείται από τις οικονομικές επιπτώσεις της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Αν αυτή την στιγμή σταθούμε μόνο στις αρνητικές εξελίξεις της πανδημίας, τότε θα χάσουμε πολύτιμο χρόνο για τη μετάβαση στη νέα εποχή που ανοίγεται μπροστά μας. Και αυτή η νέα εποχή πρέπει να βρει τις επιχειρήσεις μας με όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια στις αποσκευές τους.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top