ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Πρέσβης της Ουκρανίας στον Πειραιά-Συνάντηση με τους οικονομικούς φορείς της πόλης

 

Στα πλαίσια των συναντήσεών του με Φορείς της Ελληνικής Πολιτείας, ο Πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελληνική Δημοκρατία κ.ΣεργίιΣουτένκο, συνοδευόμενος από την Εμπορική Ακόλουθο της Πρεσβείας κα Άννα Βασυλέτς και τον Γενικό Γραμματέα του Ελληνο-Ουκρανικού Επιεμλητηρίουκ.Γεράσιμο-Νικόλαο Μπουγά, επισκέφτηκε, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, την πόλη του Πειραιά και είχε συναντήσεις με εκπροσώπους του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά  Α.Ε. (ΟΛΠ), του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (Ε.Β.Ε.Π.), του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου (Β.Ε.Π), του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (Ε.Ε.Π.), καθώς και τουΕπιχειρηματικού Πάρκου Σχιστού.

Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε άκρως φιλικό και εποικοδομητικό περιβάλλον και κυρίως περιστράφηκαν στις προοπτικές και δυνατότητες περαιτέρω συνεργασίας και ανάπτυξης των εμπορικών και οικονομικών σχέσεων Ελλάδος – Ουκρανίας.

Κατ’ αρχήν, ο Πρέσβης επισκεπτόμενος τον ΟΛΠ,είχε μια πλήρη και εμπεριστατωμένη ενημέρωση  από τον Deputy CEO Capt.WengLi και το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αθανάσιο Λιάγκο για τα μέχρι τώρα οικονομικά θετικά αποτελέσματα από την παρουσία της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς και για τα μελλοντικά αναπτυξιακά σχέδια, που διανοίγονται από τιςνέες προβλεπόμενες επενδύσεις, που θα καταστήσουν το λιμάνι το μεγαλύτερο της Μεσογείου και που θα επηρεάσουν θετικά την Πόλη και την ευρύτερη περιοχή του.  Στο τέλος της συνάντησης ακολούθησε περιήγηση στις λιμενικές εγκαταστάσεις.

Ακολούθως, ο κ.Πρέσβης  επισκέφθηκε το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Πόλης, όπου έγινε δεκτός με ιδιαίτερα φιλικά αισθήματα. Κατά τις επιμέρους συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και κυρίως μέθοδοι προσέλκυσης των επιχειρήσεων, καθώς και δημιουργίας κατάλληλων προϋποθέσεων για επενδύσεις στην Ουκρανία και στην Ελλάδα.

Στο Ε.Β.Ε.Π. τον κ.Πρέσβη υποδέχθηκαν οι Α’ και Β’ Αντιπρόεδροι  κ.κ. Δημήτριος Μαθιός και Κωνσταντίνος Αχλαδίτης, καθώς και ο Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ.ΝικόλαοςΜαυρίκος. Στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, ο Πρόεδρος κ. Αδριανός Μιχάλαρος, ο Γενικός Γραμματέας κ.Θεόδωρος Ματθιουδάκης, καθώς και ο Υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ & Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων κ.ΔημήτριοςΦανουργάκης, ενώ στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, τον κ.Πρέσβη υποδέχθηκε ο Πρόεδρος κ.Ιωάννης Βουτσινάς.

Τέλος, ο Ουκρανός Πρέσβης επισκέφθηκε το Επιχειρηματικό Πάρκο Σχιστού και αφού ξεναγήθηκε σε επιχειρήσεις, παρακάθισε σε συνάντηση συνεργασίας με τον Πρόεδρο/Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.ΙωάννηΠολυχρονόπουλοκαι Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, όπου ενημερώθηκε για τη δημιουργία, λειτουργίακαι τις δραστηριότητες των επιχειρήσεων του Πάρκου.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του ο κ.Πρέσβης δήλωσε: «Είμαι ευτυχής, που με τη βοήθεια του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου, μου δόθηκε σήμερα η δυνατότητα να επισκεφτώ την πόλη του Θεμιστοκλή και να επικοινωνήσω με εκπροσώπους οικονομικών φορέων της Πόλης. Από την πλευρά μου μπόρεσα να διακρίνω μια αισιοδοξία, έναν δυναμισμό, που σίγουρα στο άμεσο μέλλον θα αναδείξει τα θετικά αποτελέσματα. Σε ό,τι αφορά τις Ελληνο-Ουκρανικές σχέσεις, είμαι άκρως αισιόδοξος μια και διαπίστωσα φιλική προσέγγιση των συνομιλητών μου απέναντι  στη Χώρα μου και θετικές προθέσεις για μελλοντικές επιχειρηματικές συνεργασίες».

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 

  1. Ο Πρέσβης της Ουκρανίας Σ.Σουτένκο με τον Capt.WengLi, στον Ο.Λ.Π.

 

  1. Ο Πρέσβης της Ουκρανίας, ανάμεσα στους δύο Αντιπροέδρους του Ε.Β.Ε.Π.κ.κ. Δ.Μαθιό, Κ.Αχλαδίτη και τον Σύμβουλο κ.Ν.Μαυρίκο.

  1. Ο Πρέσβης της Ουκρανίας και η Εμπορική Ακόλουθος στα γραφεία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, με τον Πρόεδρο κ. Α.Μιχάλαρο και Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

 

  1. Ο Πρέσβης της Ουκρανίας με τον Πρόεδρο του Επιχειρηματικού Πάρκου και του Ελληνο-Ουκρανικού Επιμελητηρίου κ.Ι.Πολυχρονόπουλο, ανάμεσα σε Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συνεργάτες του.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top