ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ο Στέλιος Ράμφος στη Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά

 

 

Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2020, στην Ναυτιλιακή Λέσχη Πειραιά πραγματοποιήθηκε ένα ακόμα από τα καθιερωμένα Γεύματα Εργασίας στα οποία και αναλύονται θέματα της επικαιρότητας καθώς και θέματα γενικού ενδιαφέροντος, αυτή την φορά με επίτιμο καλεσμένο ομιλητή τον Φιλόσοφο και Συγγραφέα κύριο Στέλιο Ράμφο, με θέμα «Θάλαττα – Θάλαττα» περιγράφοντας την συμπεριφορά και νοοτροπία του σύγχρονουΈλληνα και πως αυτές διαμόρφωσαν το σύγχρονο Ελληνικό Κράτος.

Τα Μέλη είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήματα στον κύριο Ράμφο προκαλώντας εποικοδομητικό διάλογο.

Ο χαιρετισμός της κ.Ειρήνης Νταϊφά Προέδρου της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά:

«Αξιότιμε κύριε Ράμφο,
Αξιότιμη Πρέσβη και Γενική Πρόξενε του Παναμά, κυρία Αργυροπούλου,
Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι Επιμελητηρίων, Ενώσεων, Οργανισμών και Σωματείων,
Αξιότιμα Μέλη της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά,
Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Είναι μεγάλη μου χαρά να σας υποδέχομαι σε άλλο ένα Γεύμα Εργασίας, αυτού του τόσο επιτυχημένου θεσμού της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, ο οποίος είμαι βέβαιη ότι και αυτή τη χρονιά θα προκαλέσει ενδιαφέρουσες συζητήσεις μεταξύ των καλεσμένων και των Μελών μας!

Ο σημερινός μας καλεσμένος είναι διαφορετικός από όλους τους προηγούμενους, είναι ο γνωστός συγγραφέας Στέλιος Ράμφος. Ο κύριος Ράμφος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε φιλοσοφία στην Γαλλία, όπου και δίδαξε μέχρι και το 1974. Την επόμενη χρονιά, το 1975, επέστρεψε στην Ελλάδα όπου συνεχίζει το συγγραφικό του έργο παράλληλα με τις δημόσιες ομιλίες και άρθρα του, τα οποία τον καθιστούν έναν από τους ουσιαστικότερους αναλυτές της νεοελληνικής πραγματικότητας.

Τίτλος της σημερινής ομιλίας του Στέλιου Ράμφου είναι: «ΘΑΛΑΤΤΑ-ΘΑΛΑΤΤΑ», όπως η κραυγή που αναφώνησαν οι Μύριοι, όταν από το όρος Θήχη αντίκρυσαν τη θάλασσα του Ευξείνου Πόντου, στο περίφημο βιβλίο του Ξενοφώντα: « Η κάθοδος των Μυρίων». Μια σκηνή που συμβολίζει την αναζωογόνηση της ελπίδας τους για επιστροφή στην πατρίδα, όπως και ο καλεσμένος μας που μέσα από το έργο του, όπως δηλώνει ο ίδιος, όλα αυτά τα χρόνια προσπαθεί να καταλάβει τί είναι η Ελλάδα!

Με μεγάλη μου χαρά λοιπόν παραχωρώ την θέση μου, στον σημαντικό καλεσμένο μας και στην τόσο ενδιαφέρουσα ομιλία του!

Σας ευχαριστώ πολύ!»

Piraeus, February 17,2020

 

The Piraeus Marine Club Enhances Its Role as a Center for Regional Intelligence for its Membership

 

On Thursday February 13th, 2020 the Piraeus Marine Club featured a talk as a part of its series of Working Luncheons highlighting key current events issues, this time with honored guest speaker the Philosopher and Writer Mr. Stelios Ramfos, entitled “Thalatta – Thalatta” describing the behavior and mentality of modern Greeks and how they shaped the modern Greek State.

The audience had the opportunity to raise questions to Mr. Ramfos and an engaging and fruitfuldiscussion ensued.

Ακολουθούν στιγμιότυπα:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top