NEWS

Προσπάθεια απαξίωσης των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά

 

Το Σωματείο εργαζομένων ναυπηγείων Σκαραμαγκά «Η Τρίαινα» δηλώνει:

“Παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες στην Βουλή να ψηφίζονται νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν 5 μεγάλες επιχειρήσεις της Ελληνικής βιομηχανίας.

Σύμφωνα με τον υπουργό οικονομικών κ Σταϊκούρα όλες αυτές οι επιχειρήσεις παρουσιάστηκαν σαν να είναι ΔΕΚΟ και όλες να είναι ζημιογόνες για την ελληνική πολιτεία.

Ανάμεσα σε αυτές βάζουν και τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Ως ΔΕΚΟ παρουσιάστηκαν τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και από όλα τα ειδησεογραφικά μέσα.

Όμως από το 2002 τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά είναι μιά αμιγώς ιδιωτική εταιρεία, με τις μετοχές της να ανήκουν κατά 100% σε ιδιώτες. Στη Γερμανική «Howaldtswerke – Deutsche Werft GmbH» από το 2002. Στην επίσης γερμανική εταιρία «Thyssen Krupp Marine Systems» από το 2004, και κατά 75% στην εταιρεία Abu Dhabi Mar (ADM) και 25% στην «Thyssen Krupp Marine Systems» από το 2010.

Επί πλέον, σε μια ακόμη προσπάθεια απαξίωσης των Ναυπηγείων, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ από τον δημοσιογράφο Βασίλη Χιώτη ακούστηκε ότι «πήραμε 12-13 φρεγάτες ,10 κανονιοφόρους ,τέσσερα υποβρύχια, από αυτά ένα κομμάτι των υποβρυχίων μόνο φτιάχτηκε με τα προβλήματα που θυμόμαστε και η ναυπηγική μας βιομηχανία φυτοζωεί»

Ενημερώνουμε τον κ. Βασίλη Χιώτη, ότι όλα όσα είπε στο χθεσινό δελτίο ειδήσεων όχι μόνο δεν είναι αλήθεια, αλλά είναι αντιστροφή της πραγματικότητας.

Τα τελευταία χρόνια στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά κατασκευάστηκαν οι φρεγάτες ΜΕΚΟ . Κατασκευάστηκαν τρία (3) υποβρύχια τύπου 214, τα Ματρώζος, Κατσώνης, και Πιπίνος ενώ έγινε και η μετασκευή του υποβρυχίου Ωκεανός. Όλα τους παραδόθηκαν στις υπηρεσίες του Πολεμικού Ναυτικού.

Συγχρόνως επισκευάστηκαν και συντηρηθηκαν τα 5 τελευταια χρονια οι φρεγάτες του Πολεμικού Ναυτικού Ναυαρίνος, Θεμιστοκλής, Κουντουριώτης, Ανδρίας, Κανάρης, Έλλη , Σαλαμίς, Νικηφόρος Φωκάς κ.α,. Και ακόμη : Οι κανονιοφόροι Πολεμιστής και Μαχητής. Οι πυραυλάκατοι Δανιόλος, Ρουσσέν κ.α . Επισκευάστηκαν φορτηγίδες καταλοίπων και τα ταχύπλοα SAAP.

Γίνεται επίσης σήμερα η κατασκευή του Αγήνωρ : ενα νέο υπερσύγχρονο σκάφος ανορθόδοξου πολέμου για το ΠΝ, ενώ πριν 2 περίπου χρόνια κατασκευάστηκε προσομοιωτής για την εκπαίδευση των στελεχών στο Π.Ν.

Τέλος επισκευάστηκε και συντηρήθηκε το θωρηκτό πλοίο Αβέρωφ.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης από κακή πληροφόρηση και όχι από πρόθεση ανέφερε όσα ανέφερε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στη χθεσινή του τοποθέτηση. Και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος που είναι και διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΙ θα ανασκευάσει όσα είπε και με νέα τοποθέτηση του θα αποκαταστήσει την αλήθεια. Νομίζουμε ότι έχει αυτή την υποχρέωση τόσο απέναντι στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων που επί 2 χρόνια χωρίς να πάρουν ούτε ευρώ μισθό κράτησαν τα Ναυπηγεία ζωντανά και τα υποβρύχια ασφαλή και ετοιμοπόλεμα, όσο και την κοινή γνώμη η οποία έχει το δικαίωμα να πληροφορείται και όχι να παραπληροφορείται.

Θα πρέπει ακόμη να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη ότι το έργο της κατασκευής ή επισκευής και συντήρησης των πολεμικών πλοίων που συντελείται στο Σκαραμαγκά επιτυγχάνεται κυρίως από τους εργαζόμενους , οι οποίοι με την άριστη τεχνογνωσία που διαθέτουν συμβάλλουν τα μέγιστα ώστε τα πολεμικά μας πλοία να είναι στην πρώτη γραμμή, αξιόπλοα και αξιόμαχα στην υπεράσπιση της πατρίδας μας, ιδιαίτερα στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.”

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΠΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Ε. ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΟΣ Β.

14 Φεβρουαρίου 2020

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top