ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προσωπική «νίκη» του Γ. Χατζηθεοδοσίου η ένταξη των Ασφαλιστών στα έκτακτα μέτρα

Είναι καλό μερικές φορές να αναγνωρίζουμε στα πρόσωπα των ανθρώπων την προσπάθεια που γίνεται. Να παραδεχόμαστε την ουσιαστική τους συνεισφορά – και ας μη μας αρέσει – και να δεχόμαστε το γεγονός ότι κάποια άτομα βρίσκονται την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση για να διεκδικήσουν τα συμφέροντα του Κλάδου.

του Νίκου Μωράκη

Αυτό συνέβη σε αυτή την περίπτωση με τον Πρόεδρο του ΕΕΑ & Ασφαλιστή, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου ο οποίος από τη θέση που κατέχει φρόντισε να λάβει τις κατάλληλες εγγυήσεις έτσι ώστε ο κλάδος της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης να λάβει τα έκτακτα μέτρα της Κυβέρνησης.

Το είχαμε δεδομένο; Όχι.

Μόνο εκείνος ενήργησε προς αυτή την κατεύθυνση; Και πάλι όχι.  

Προσπάθειες έγιναν από όλα τα σωματεία, από επιτροπές επιμελητηρίων ακόμα και από group στο Facebook με σκοπό η Κυβέρνηση να πράξει το αυτονόητο. Επειδή όμως δεν θα ήταν η πρώτη φορά που το κράτος θα «αδικούσε» τη διαμεσολάβηση είναι σημαντικό να αντιληφθούμε ότι πέρα από τις επιστολές και τις εκκλήσεις ένα μεγάλο μέρος της διαπραγμάτευσης γίνεται – συνήθως – πίσω από κλειστές πόρτες. Από τετ α τετ τηλεφωνήματα και από τις σχέσεις που διατηρεί ο εκάστοτε εκπρόσωπος της κάθε αγοράς με τα πολιτικά πρόσωπα. Ας μην πέφτουμε από τα σύννεφα. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το λεγόμενο «lobbying» από το οποίο η διαμεσολάβηση νοσεί. Αυτό κατά την άποψή μας είναι η προσωπική «νίκη» του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου και για αυτό του το αναγνωρίζουμε επίσημα.

πηγή:Insurance daily

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top