ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πτώση δίχως τέλος στις αγορές

Κατρακυλούν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια τη Δευτέρα, μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ιταλία, καθώς η γειτονική χώρα μετρά ήδη έξι νεκρούς. Παράλληλα, οι τιμές του πετρελαίου δέχονται έντονες πιέσεις ενώ αντίθετα η τιμή του χρυσού παρουσιάζει άνοδο.

Το χρηματιστήριο στο Μιλάνο σημειώνει πτώση πάνω από 5,5%, ο FTSE 100 στο Λονδίνο κινείται πτωτικά κατά 3,5%, ίδιο ποσοστό και για τον DAX στη Φρανκφούρτη. Μεγάλη πτώση και για τον Γενικό Δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών πάνω από 8%.

Ο Dow Jones στο άνοιγμα της συνεδρίασης κινείται πτωτικά κατά 2,7% στις 28.200 μονάδες, ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα κατά 2,56%, κοντά στις 3.250 μονάδες.

Οι μετοχές των αεροπορικών εταιρειών παρουσιάζουν καθίζηση σε όλα τα χρηματιστήρια.  Πτώση 8% για την Ιnternational Consolidated Airlines Group στην οποία ανήκει η British Airways και 8% η μετοχή της Lufthnasa. H μετοχή Air France KLM χάνει 10,2%, της Easyjet πάνω από 16% και της Ryanair 13%. Η μετοχή της Aegean στο Χρηματιστήριο Αθηνών σημειώνει απώλειες πάνω από 13%.

Η έξαρση του κορονοϊού στην Ευρώπη, οδηγεί τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο του χρυσού, με την τιμή του να εμφανίζει άνοδο σχεδόν 2% στα $1.678/ουγγιά. Οι τιμές του πετρελαίου παρουσιάζουν πτώση (Δευτέρα, ώρα 16.45) με την τιμή του Brent να βρίσκεται στα $55,92/βαρέλι (πτώση 4,41%) και του αμερικανικού αργού στα $51,03/βαρέλι (πτώση 4,40%).

πηγή: Ναυτικά Χρονικά

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top