ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σεμινάριο πιάνου με τον Τίτο Γουβέλη στον Πειραϊκό Σύνδεσμο

Το Ωδείο Πειραιώς Πειραϊκού Συνδέσμου ξεκινά ένα εργαστήριο-σεμινάριο πιάνου, με τον διεθνώς καταξιωμένο πιανίστα ΤΙΤΟ ΓΟΥΒΕΛΗ.


Παρασκευή 6, Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019,στην αίθουσα Βαρώνου Κίμωνος Ράλλη θα μυήσει τους σπουδαστές στις γοητευτικές προοπτικές της πιανιστικής, μουσικής ερμηνείας.
Το εργαστήρι απευθύνεται σε σπουδαστές της Μέσης και της Ανωτέρας Σχολής, καθώς και σε σπουδαστές πριν ή μετά το Δίπλωμά τους.
“ Η αναζήτηση της «αντικειμενικής» γνώσης στη μουσική συμπορεύεται αναπόφευκτα με την αναζήτηση της «υποκειμενικής» έμπνευσης. Τα όρια ανάμεσά τους δεν είναι ποτέ σαφή ούτε σταθερά. Μεταβάλλονται από εποχή σε εποχή, από συνθέτη σε συνθέτη, από ηλικία σε ηλικία. Ένα σεμινάριο μουσικής οφείλει να έχει λοιπόν σαν στόχο το να εξοικειώσει τους σπουδαστές με το σύνθετο αυτής της διαδικασίας. Να καταδείξει πόσο απαραίτητη είναι η επίγνωση της πεπατημένης αλλά και η συνεχής τόλμη για νέα μονοπάτια. Πώς η αναζήτηση του ορθού και η αναζήτηση του ωραίου είναι δύο διαφορετικά αλλά και συγκοινωνούντα εγχειρήματα. Πού και πώς θα αναζητήσει κανείς τα όρια ανάμεσα στην πιστότητα στο μουσικό κείμενο και στην πιστότητα στο μουσικό έργο.”
Τίτος Γουβέλης
ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ
Βεβαιώσεις θα δοθούν σε όσους συμμετέχουν ενεργά στο σεμινάριο αλλά και σε όσους το παρακολουθήσουν ως ακροατές.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Στο τέλος του σεμιναρίου θα δοθεί συναυλία με όσους πιανίστες συμμετείχαν ενεργά σε αυτό.
ΕΝΕΡΓΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
Μάθημα μίας ώρας (συνιστάται ενδεικτικά σε μαθητές Μέσης Σχολής): 50 €
Μάθημα δύο ωρών (συνιστάται ενδεικτικά σε μαθητές Ανωτέρας Σχολής): 90 €
Μάθημα τριών ωρών (συνιστάται ενδεικτικά σε Διπλωματούχους Πιανίστες): 130 €
ΑΚΡΟΑΤΕΣ
Κόστος: 20 ευρώ για τους μαθητές άλλων ωδείων, δωρεάν παρακολούθηση για τους μαθητές και καθηγητές του Πειραϊκού Συνδέσμου.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ :Δηλώσεις συμμετοχής θα λαμβάνονται ηλεκτρονικά στο info@peiraikos.gr υπόψη κας Χατζηϊωαννίδου Όλγας, έως και την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ 104, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, Τηλ. 210 4178159 (εσωτ. 11),από 9.00-17.00.

ΠΕΙΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

ΕΦΟΡΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΥ
ΩΔΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top