ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣτΕ: Aπόρριψη των αιτημάτων για άνοιγμα των εκκλησιών – Προσφυγή για τις λαϊκές

Στην απόρριψη των αιτημάτων 4 πολιτών που ζητούσαν την έκδοση προσωρινής διαταγής για να ανοίξουν οι εκκλησίες για τους πιστούς, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν λειτουργίες, προχώρησε το Συμβούλιο της Επικρατείας επικαλούμενο λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Λαϊκές

Παράλληλα, το Συμβούλιο Επικρατείας θα βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά για το θέμα των λαϊκών αγορών, μετά την προσφυγή της Πανελληνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων και Πωλητών Λαϊκών Αγορών, κ.λπ., με την οποία ζητεί να ανασταλεί και να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία η υπουργική απόφαση, με την οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Η Ομοσπονδία στρέφεται κατά της ΚΥΑ, με την οποία απαγορεύθηκε η λειτουργία των λαϊκών αγορών ως προς εκείνους που απαιτείται μετακίνηση από περιφέρεια σε περιφέρεια σε όλη επικράτεια από 23 Μαρτίου 2020 έως και 25 Απριλίου 2020.

Όπως υποστηρίζει με την επίμαχη υπουργική απόφαση απαγορεύεται μεν η λειτουργία των λαϊκών αγορών, εφόσον απαιτείται η μετακίνηση των παραγωγών και των αγροτικών προϊόντων από περιφέρεια σε περιφέρεια, ενώ την ίδια στιγμή επιτρέπεται για τους ίδιους παραγωγούς, να τροφοδοτούν την κεντρική αγορά των Αθηνών με τα προϊόντα τους, χωρίς να διακινδυνεύεται η υγεία των πολιτών.

Επίσης, η Ομοσπονδία υπογραμμίζει ότι η επίμαχη απαγόρευση θα επιφέρει αύξηση στην τιμή των αγροτικών προσόντων που διατίθενται στις λαϊκές αγορές και επισημαίνει ότι θα σταματήσει να υπάρχει επάρκεια αγροτικών προϊόντων.

Η υπόθεση εισήχθη στο Δ΄ Τμήμα του ΣτΕ.
ΠΗΓΗ: dikastiko.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top