ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Σταύρος Κασιδιάρης: «Οι επιπτώσεις στον κλάδο της ναυτιλίας στην εποχή του κορονοϊού»

 

Ο κ. Σταύρος Κασιδιάρης Πρόεδρος  της C&A STAVROS KASSIDIARIS S.A.είχε την ευγενή καλοσύνη να απαντήσει  σε μια μικρή συνέντευξη   στο ιστολόγιο  Piraeus365.gr, για θέματα  που αφορούν τους αυτοματισμούς και ηλεκτρολογικές κατασκευές πλοίων,καθώς και τα συστήματα ασφαλείας.Μας μίλησε επίσης για τα πιστοποιητικά  που έχει λάβει η εταιρεία του που συνέβαλαν ώστε να την  ισχυροποιήσουν   στην πάροδο των χρόνων όπως και για τα 40 χρόνια εμπειρίας σ’ αυτό τον κλάδο.Τέλος  αναφέρθηκε στις επιπτώσεις  που έχει φέρει ο κορονοϊός, τα μέτρα που έχει πάρει η  εταιρεία του,και ακολούθησαν κάποιες προτάσεις- ενδείξεις.

Πείτε μας δύο λόγια για την εταιρία σας, για το αντικείμενο της  εργασίας σας, τους φορείς που συνεργάζεστε κλπ.

Η εταιρία, η ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε.,ιδρύθηκε το 1978 και έκτοτε εξυπηρετεί τους πελάτες της με σταθερότητα, ποιότητα και αξιόπιστο τρόπο. Ο όμιλος εταιριώνC&A όπου ηγετικό ρόλο έχει η ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ Α.Ε έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια ναυτιλιακή και βιομηχανική αγορά ως μια ομάδα επιχειρήσεων υψηλών παροχών που ειδικεύεται σε ναυτιλιακά και βιομηχανικά έργα αυτοματισμού και ηλεκτρολογικών κατασκευών και εγκαταστάσεων. Κύριο αντικείμενο του ομίλου είναι η σχεδίαση, κατασκευή,εγκατάσταση και συντήρηση ολοκληρωμένων συστημάτων για την αυτόματη λειτουργία και παρακολούθηση των μηχανών των πλοίων,των δεξαμενών,των ηλεκτρομηχανών καθώς επίσης αντλιών και λεβήτων.Ακόμη παρέχουμε συστήματα ασφάλειας και προστασίας όπως πυρανίχνευση χώρων,όργανα μέτρησης επικινδύνων αερίων και συστήματα ελέγχου θαλασσίου περιβάλλοντος. Επίσης, ο όμιλος διαθέτει εργοληπτικό πτυχίο και αναλαμβάνει δημόσια ηλεκτρομηχανολογικά έργα.Τέλος, αντιπροσωπεύουμε περισσότερους από 50 οίκους του εξωτερικού τα προϊόντα των οποίων διαθέτουμε κατ’ αποκλειστικότητα στη ναυτιλία και στη βιομηχανία από το κατάστημά μας και το e-shop. Όλα τα ανωτέρω υποστηρίζονται από μία ισχυρή ομάδα τεχνικών και επιστημόνων που ξεπερνούν τα 60 άτομα.

Με εμπειρία 40 ετών η C&A αποτελεί ένα αναγνωρισμένο brand σε όλους τους βασικούς βιομηχανικούς κλάδους, όπως η ναυτιλία, τα πετροχημικά, το τσιμέντο, ο χάλυβας, τα τρόφιμα, τα διυλιστήρια κ.ά. ενώ στο πελατολόγιο μας υπάρχει επί πολλά έτη η ΕΥΔΑΠ, η ΔΕΗ το Πολεμικό Ναυτικό Ελλάδος και Κύπρου και υπηρεσίες του NATO.

 

Όπως αντιλαμβάνομαι έχετε  αρκετά χρόνια  εμπειρίας και προφανώς έχετε λάβει τα κατάλληλα πιστοποιητικά  για τη σωστή  λειτουργία της  επιχείρησής σας, όπως και τα πολυάριθμα σεμινάρια επιμόρφωσης που έχετε πραγματοποιήσει. Μιλήστε μας για αυτά.

 

Τα σεμινάρια επιμόρφωσης που κατά καιρούς παρακολουθούμε αφορούν τους τεχνικούς, τους διοικητικούς υπαλλήλους και το εμπορικό τμήμα και γίνονται για τη διαρκή εξέλιξη του προσωπικού και τη βελτιστοποίηση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας. Στην ίδια κατεύθυνση παρακολουθούμε συστηματικά τις τεχνολογικές εξελίξεις και τους ισχύοντες κανονισμούς.Τέλος δίνουμε μεγάλη σημασία στην ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων μας στους οποίους παρέχουμε σεμινάρια σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ.

 Η Ελλάδα και η ναυτιλία ζει την εποχή του κορονοϊού, ποιες  είναι οι επιπτώσεις στον κλάδο σας, πόσο βοηθάει η πολιτεία, οι φορείς; / Σας έπληξαν τα μέτρα που ισχύουν για τον κορονοϊό; Ποιες οι προτάσεις – υποδείξεις σας;

Οι επιχειρήσεις της ναυπηγοεπισκευής έχουν ήδη υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω των κλειστών ναυπηγείων και την απαξίωση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος.Σχετικά με τον κορονοϊό, η πολιτεία  έχει τοποθετηθεί παίρνοντας κάποια μέτρα.Το κυριότερο πρόβλημα αφορά στη μετακίνηση των τεχνικών σε πλοία που βρίσκονται στο εξωτερικό και στο γεγονός ότι πολλά ναυπηγεία ή κατασκευαστές ναυτιλιακού εξοπλισμού έχουν κλείσει ή υπολειτουργούν. Οι εκκρεμότητες που προκύπτουν στα πλοία συσσωρεύονται και θα πρέπει να εξυπηρετηθούν μαζικά όταν επανέλθουμε στην κανονικότητα. Αυτό για εμάς σημαίνει ότι θα πρέπει έγκαιρα και με αποτελεσματικότητα να ανταποκριθούμε στην αυξημένες απαιτήσεις που έρχονται.

Είστε από τις λίγες  εταιρίες και είναι τιμή για εσάς που φροντίζετε για την υγεία των εργαζομένων σας. Γνωρίζουμε ότι  εφαρμόσατε πολύ νωρίς  την εργασία  εξ αποστάσεως και πρόσφατα  προβήκατε σε έλεγχο με τεστ για κορονοϊό, σε όλη την εταιρία. Ποιο θα είναι  το επόμενο βήμα;

Λαμβάνοντας μέριμνα για την υγεία τόσο των υπαλλήλων όσο και των πελατών και συνεργατών μας,εφαρμόσαμε έγκαιρα τα προληπτικά μέτρα που ορίστηκαν από την πολιτεία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ορισμένα από αυτά είναι η τηλε-εργασία, η διακοπή των προσωπικών επαφών με πελάτες και συνεργάτες, η προώθηση των παραγγελιών μέσω E-shop /τηλεφώνου και e-mail, η προώθηση των πληρωμών μέσωwebbanking, ενώ παρείχαμε εντελώς δωρεάν το τεστ για την ανίχνευση του Covid-19 σε όλο μας το προσωπικό. Μακάρι να μην χρειαστεί να ληφθούν περισσότερα μέτρα και σύντομα όλοι να επιστρέψουμε υγιείς στις θέσεις μας.

Ένα αισιόδοξο μήνυμα για την Ελλάδα και τον επιχειρηματικό κόσμο;

Κάθε θετική σκέψη μου βρίσκεται σε όλο τον κόσμο που παλεύει με τον ιό. Με αισιοδοξία αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα και πιστεύουμε σε καλύτερες μέρες  που σίγουρα θα έρθουν για όλους μας. Ως επιχειρηματίας θεωρώ ότι μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πρέπει να επιδείξουμε δύναμη και πείσμα, ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για εποικοδομητικές συνεργασίες που θα εξελίξουν την ελληνική ναυτιλία και θα προσφέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας.

Επιμέλεια: Κλαίρη Παπαγεροθέου

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top