ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 9 Δεκεμβρίου το 12ο Ετήσιο Συνέδριο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας στο ΕΒΕΑ

 

 

Η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς διοργανώνει το 12ο Ετήσιο Συνέδριό της με θέμα «Από το σκοτάδι στο φως! Whistleblowing: η ανάγκη – η ρύθμιση – η πρακτική εφαρμογή» τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 π.μ., στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ακαδημίας 7, Αθήνα).

Η 9η Δεκεμβρίου έχει οριστεί ως παγκόσμια ημέρα κατά της διαφθοράς. ‘Εχει παρατηρηθεί ότι η διαφθορά συχνά συντελείται εν κρυπτώ για μεγάλο χρονικό διάστημα. Έχει, επίσης, αποδειχθεί ότι άτομα που δεν εμπλέκονται στη διαφθορά συχνά γνωρίζουν για τις αξιόποινες αυτές πράξεις που τελούνται στο περιβάλλον τους και παρόλα αυτά διστάζουν να τις καταγγείλουν, καθώς φοβούνται οτι θα βρεθούν στο επίκεντρο εκφοβισμού και αντιποίνων. Ο δημόσιος και ο ιδιωτικός τομέας έχουν συμφέρον να ενθαρρύνουν τις καταγγελίες, αλλά και χρέος να προστατεύσουν τα άτομα.

Εκπρόσωποι από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ακαδημαϊκοί, δικαστικοί λειτουργοί, whistleblowers, καθώς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών, θα αναφερθούν στην ανάγκη νομοθέτησης του whistleblowing, στο ισχύον ελληνικό νομικό πλαίσιο, στις αλλαγές που θα επιφέρει η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για το whistleblowing, αλλά και στην μέχρι σήμερα εμπειρία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στα θέματα αυτά.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top