ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τελετή ονοματοδοσίας για το μεγαλύτερο containership του κόσμου

 

Tελετή ονοματοδοσίας πραγματοποίησε πρόσφατα η HMM για το «HMM Algeciras», το μεγαλύτερο containership στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η τελετή έλαβε χώρα στο ναυπηγείο Okpo της DSME της Νότιας Κορέας.

Το «HMM Algeciras» αποτελεί το πρώτο από τα 12 containerships χωρητικότητας 24.000 TEUs έκαστο, την παραλαβή των οποίων αναμένει η HMM έως τον Σεπτέμβριο του 2020. Υπενθυμίζεται ότι, τον Σεπτέμβριο του 2018, η HMM υπέγραψε συμφωνία με τα τρία μεγαλύτερα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας ‒DSME, HHI και SHI‒ για τη ναυπήγηση 20 φιλικών προς το περιβάλλον mega-containerships.

Οι DSME και SHI έχουν αναλάβει αντίστοιχα τη ναυπήγηση εφτά και πέντε containerships, μεταφορικής ικανότητας 24.000 TEUs έκαστο, ενώ η HHI κατασκευάζει οκτώ containerships μεταφορικής ικανότητας 16.000 ΤΕUs έκαστο, με προγραμματισμένη παράδοση κατά το β΄ τρίμηνο του 2021.

«H HMM σχεδιάζει να επεκτείνει την παρουσία της στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία με αιχμή του δόρατος έναν καλά διαχειριζόμενο στόλο και τη νέα συνεργασία με την THE Alliance», τόνισε ο Bae Jae Hoon, πρόεδρος και CEO της HMM.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το «HMM Algeciras» θα εξυπηρετεί το Far East Europe 4 (FE4), μία από τις τακτικές γραμμές μεταξύ Ασίας και Βόρειας Ευρώπης της συμμαχίας «ΤΗΕ Alliance», στην οποία προσχώρησε πρόσφατα η νοτιοκορεατική εταιρεία.

Φωτό: www.hmm21.com

www.naftikachronika.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top