ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το Ε.Ε.Α. μεταξύ των απονεμητών στα Δημοσιογραφικά Βραβεία του Ιδρύματος Μπότση

Το «παρών», και με απονομή βραβείου, έδωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην 36η τελετή απονομής Δημοσιογραφικών Βραβείων από το Ίδρυμα Αθανασίου Βασ. Μπότση, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, στο Μέγαρο Σαρόγλου (ΛΑΕΔ), παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Σε μία αίθουσα κατάμεστη από εκπροσώπους του πολιτικού κόσμου, του δημοσιογραφικού χώρου, του δικαστικού σώματος, των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και άλλων θεσμικών φορέων, ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου απένειμε το Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά.
Η δημοσιογράφος τιμήθηκε για την ενασχόλησή της από το 2015 στη διαμόρφωση και διάδοση του καινοτόμου προγράμματος αντιμετώπισης και καταπολέμησης του εκφοβισμού «LiveWithoutBullying.com».
Αναφερόμενος στη Βράβευση ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. δήλωσε: «Το δημοσιογραφικό λειτούργημα μπορεί να αφυπνίσει τις κοινωνικές μας ευαισθησίες γι’ αυτό κι εμείς οφείλουμε να το στηρίζουμε προκειμένου να συμβάλουμε στην ανάδειξη σοβαρών θεμάτων για τον πολίτη και τον επιχειρηματία. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η ελεύθερη έκφραση της γνώμης, άρα και η ελεύθερη δημοσιογραφία, είναι ένα από τα βασικά συστατικά στοιχεία της Δημοκρατίας μας. Με τη σειρά μου θέλω να συγχαρώ όλους τους δημοσιογράφους που βραβεύθηκαν και να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Αθανασίου Βασ. Μπότση για την ευκαιρία να είμαστε μεταξύ των απονεμητών και μάλιστα του Βραβείου Κοινωνικής Προσφοράς στη δημοσιογράφο Μαρία Σαμολαδά. Πρέπει να θυμίσω ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών δεν στοχεύει μόνο στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας αλλά έχει και έντονη κοινωνική δράση προσφέροντας σημαντική βοήθεια όπου παραστεί ανάγκη».
Από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στην τελετή παρέστησαν ακόμη τα μέλη της Διοικητικής Επιτροπής κ.κ. Νίκος Γρέντζελος, Α’ Αντιπρόεδρος, Ηλίας Μάνδρος, Γ’ Αντιπρόεδρος, Δημήτρης Γαβαλάκης, Γενικός Γραμματέας, Γιάννης Βαφειαδάκης, Υπεύθυνος Συμβουλευτικής Υποστήριξης Επιχειρήσεων και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δημήτρης Βαρδακώστας (και Πρόεδρος της «Αρωγός Συμβουλευτική Αναπτυξιακή Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα ΕΕΑ») και Νίκος Παναγιωτάκης, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας κα. Χριστίνα Φυτέα.
Στη διάρκεια της τελετής Βραβεία έλαβαν, κατά σειρά, οι δημοσιογράφοι: Άγγελος Αθανασόπουλος, Ελένη Μπιλιάλη, Ιωάννα Μάνδρου, Κάτια Μακρή, Σπυριδούλα Σπανέα, Νίκη Λυμπεράκη. Επίσης, τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στους: Γιάννη Πευκιανάκη, Γιώργο Μασσαβέτα, Εύα Νικολαϊδου, Ρίτα Ηλία Νάστου, Τίνα Σγουροπούλου, Άρη Γάτα, Μάνο Σταραμόπουλο, Ελένη Παπαθανασίου-Αποστολάκη, Γιάννη Κοτσιφό, Νίκο Στέφο, Γιώργο Γαβαλά, Χάρη Ξύδη, Γιάννη Κορομβόκη, περιοδικό ΝΑΥΣ, Μιχαήλ Αραμπατζόγλου. Ειδικά βραβεία δόθηκαν: Βραβείο Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ – Έλενα Βαρίνου, Βραβείο Οικονομικού Ρεπορτάζ – Πάνος Κακούρης και Αλέξανδρος Λιδωρίκης, Βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης – Μαριλένα Κατσίμη και Πιέρρος Τζανετάκος, Βραβείο Περιφερειακού Ρεπορτάζ Θώμη Παληού, Βραβείο Κοινωνικής Προσφοράς Μαρία Σαμολαδά, Βραβείο Ξένου Τύπου και Ανταποκριτών Γιάννης Ανδριτσόπουλος, Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» Βαρβάρα Γκιγκιλίνη, Βραβείο «Δικαίας Ζαμπούνη» – Δημήτρης Κασμιρλής και «Σαμιακόν Βήμα», Βραβείο Δημοσιογραφίας και Τεχνολογίας «Γιώργος Καραγιάννης» – Άννα Μπουσδούκου. Ακόμη, ειδικές τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν στο Ίδρυμα Αικατερίνη Λασκαρίδη, στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στην εφημερίδα «Καθημερινή» για τα 100 χρόνια κυκλοφορίας της και στον δήμο Κηφισιάς για τη μετατροπή της εμβληματικής βίλας Μπότση σε πολυχώρο Πολιτισμού.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top