ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το Πανεπιστήμιο Πειραιά βραβεύτηκε στο Carrer4sea Forum 2019

 

Η ημερίδα CAREER4SEA  πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019, στο Αμφιθέατρο Ιδρύματος Ευγενίδου.

Κατά την διάρκεια της ημερίδας το βραβείο CAREER4SEA Educational Award απονεμήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά για το τμήμα ναυτιλιακών σπουδών το οποίο παρέλαβε ο Δρ κ.Ιωάννης Θεοτοκάς.

 

Στο χαιρετισμό του, ο κ.Θεοτοκάς, αφού ευχαρίστησε τους οργανωτές για την απονομή του βραβείου, αναφέρθηκε στον στόχο του τμήματος , να είναι κέντρο γνώσης και έρευνας στη ναυτιλία, με παγκόσμια εμβέλεια, αντίστοιχη της ελληνόκτητης ναυτιλίας, καθώς και να συμβάλλει στο διαρκή εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του ανθρώπινου κεφαλαίου της ελληνικής ναυτιλίας. Αναφέρθηκε, επίσης στον ιδρυτή του τμήματος καθηγητών Βασίλη Μεταξά και στην τριαντάχρονη πορεία του τμήματος, η οποία αποτελεί οδηγό και για τη χάραξη της μελλοντικής πορείας του. Αναφέρθηκε τέλος στο γεγονός ότι σήμερα το τμήμα πρωτοπορεί προσφέροντας προπτυχιακά μαθήματα στα αγγλικά καθώς και τρία μεταπτυχιακά προγράμματα, τα δυο από αυτά αγγλόφωνα. Σύντομα δε θα ξεκινήσει τη λειτουργία του και το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε συνεργασία με την Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Ο Ιωάννης Θεοτοκάς είναι Καθηγητής Διοίκησης Ναυτιλιακών Επιχειρήσεων.

Το CAREER4SEA είναι μια κοινωφελής εκδήλωση με σκοπό να αναδείξει τη δυναμική του κλάδου και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στη ναυτιλία.

Τα θέματα που   συζητηθήκαν:

Ευκαιρίες σταδιοδρομίας στη ναυτιλία

Συμβολή της ναυτιλίας και των ανθρώπων της στην οικονομία και τη ζωή του τόπου

Εμπειρίες στελεχών Ναυτιλιακών Εταιρειών

Εμπειρίες στελεχών Εταιρειών Κατασκευής Εξοπλισμού και Παροχής Υπηρεσιών Υποστήριξης

Εναλλακτικές οδούς απόκτησης εκπαιδευτικών εφοδίων για τη σταδιοδρομία στο χώρο

Εναλλακτικές καριέρας στο χώρο της ναυτιλίας

Ο κ. Απόστολος Μπελόκας, είναι  Managing Editor  της  έκδοσης  του περιοδικού SAFETY4SEA, με έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση για τη ναυτιλία.

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top