ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το πείραμα του Ζαννείου  εκτοξεύτηκε  στο  Διάστημα!

 

«Στις 11 Δεκεμβρίου 2019 εκτοξεύτηκε από το Τέξας των ΗΠΑ ο πύραυλος New Shepard της αεροδιαστημικής εταιρείας Blue Origin στα πλαίσια της αποστολής NS-12/P9. Ήταν η έκτη φορά που επαναχρησιμοποιήθηκε ο ίδιος πύραυλος, αριθμός ρεκόρ για την εταιρεία.
Στην κάψουλά του ο πύραυλος μετέφερε το πείραμα «Μέτρηση της μάζας σε συνθήκες μικροβαρύτητας» του Ομίλου Διαστημικής S.P.A.C.E. του Ζαννείου Πειραματικού Λυκείου.


Έτσι, μετά από ένα χρόνο σκληρής δουλειάς, άπειρες ώρες σχεδιασμού, κατασκευής και δοκιμών, είχαμε την απίστευτη ευκαιρία να δούμε το πείραμά μας να εκτοξεύεται στο διάστημα! Τώρα περιμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας τις μετρήσεις για να αναλύσουμε τα δεδομένα που έχει καταγράψει.
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του ομίλου, αλλά κυρίως στα τέσσερα παιδιά που υλοποίησαν την αποστολή: το Σταμάτη Σέττα (Electronics), τον Άρη Φραντζεσκάκη (Chief Programmer), τον Αναστάση Βατίστα (Mechanics and Structure) και τον Ιάσονα Παυλόπουλο (Electronic subsystems).
Κοιτάμε πλέον ακόμα πιο ψηλά. Κάτι έχουμε ακούσει για την επόμενη αποστολή της NASA στη Σελήνη.

Συγχαρητήρια στο Ζάννειο Λύκειο και στο Καθηγητή  Κ. Σωτήρη Τσαντίλα. Για άλλη μια φορά μας κάνετε περήφανους!!»

Από την κ.Αναστασία Κωνσταντέλλου  απόφοιτη Ζαννείου Πειραματικού Γυμνασίου –Λυκείου Πειραιά.

 

Μπορείτε να δείτε το webcast εδώ:

NS-12 is the 6th flight for this particular New Shepard vehicle, marking the first time a Blue Origin booster has made this many consecutive flights (the pre…

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top