ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Το Propeller Club γιορτάζει το Νέο Έτος με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ακολουθώντας την ελληνική παράδοση.

Για άλλη μια φορά, το TheInternationalPropellerCluboftheUnitedStates, PortofPiraeus, γιόρτασε το Νέο Έτος ακολουθώντας τα έθιμα της ελληνικής παράδοσης, με την κοπή της παραδοσιακής ελληνικής βασιλόπιτας στο ξενοδοχείο Grande Bretagne, τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020.

Μεταξύ των διακεκριμένων καλεσμένων ήταν o Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, κ. Geoffrey R. Pyatt μαζί με τη σύζυγό του κ. MaryD. Pyatt.

Επίσης, παρευρέθηκε ο κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,  ο κ. Χάρης Θεοχάρης, Υπουργός Τουρισμού, τα μέλη του ελληνικού κοινοβουλίου  κ. Σίμος Κεδίογλου και κα. Κατερίνα Μονογιού, ο Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, Διοικητής της Ελληνικής Ακτοφυλακής, ο Δρ. Γιώργος Δ. Πατέρας, Πρόεδρος του Ελληνικού Ναυτικού Επιμελητηρίου, ο κ. Ανδρέας Α. Ποταμιάνος, ο κ. Πέτρος Δούκας, Πρόεδρος του I.C.CHellas, o κ. Γιώργος Ξηραδάκης, Αντιπρόεδρος του Διεθνούς Ομίλου Propeller Club, ο κ. Γιώργος Αλεξανδράτος, Αντιπρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου,  η κα. Ειρήνη Νταϊφά, Πρόεδρος του MarineClub Πειραιά, οι πρώην Προέδροι του Propeller Club, κ.κ. Αντώνιος- Στάμος Φαράκλας και Αργύρης Σκόνδρας καθώς και ο Γερουσιαστής κ. Λεωνίδας Ραπτάκης.

Ο Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του PropellerClub, εξέφρασε τις ευχές του για μια καλή χρονιά στη ναυτιλία,  για όλους τους άνδρες και τις γυναίκες που βρίσκονται στη θάλασσα και για τη συνέχιση των άριστων σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό, είπε, θα καθιστούσε το 2020 ένα ακόμα σπουδαίο έτος για το Propeller Club.

 

Στα πλαίσια της εορταστικής εκδήλωσης, ο κ. Ανδρέας Α. Ποταμιάνος, έλαβε Βραβείο Αναγνώρισης για τη σημαντική, διαχρονική συνεισφορά του στο Propeller Club.

 

Όπως και τα προηγούμενα χρόνια, το Propeller Club ανακοίνωσε την κοινωνική του δράση, μέσω εκπαιδευτικών υποτροφιών και δωρεών προς φιλανθρωπικά ιδρύματα. Μια δράση που φέτος παρουσίαση αύξηση 50% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά.

Η παραδοσιακή ελληνική πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα, ευλογήθηκε από τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Νίκου, που εκπροσώπησε την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

 

Το θέμα της βραδιάς, όπως και όλης της νέας χρονιάς,  ήταν το “NEXT – Working for thefuture”.

Ένα θέμα που χαρακτηρίζει το νέο έτος.

Ένα θέμα που υπογραμμίζει τη δέσμευση, την αφοσίωση και τη συμβολή του PropellerClub, για την ανάπτυξη και το μέλλον της ναυτιλίας. Για το μέλλον της Ελλάδας, το μέλλον των παιδιών μας.

 

Τα παιδιά ήταν άλλωστε και εκείνα που έδωσαν το χαρούμενο, αισιόδοξο στίγμα σε όλη βραδιά. Μαθητές του Pierce College, του DereeCollege και του Σχολείου της Αμερικανικής Κοινότητας ASC Αthens παρουσίασαν παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς και μουσικές παραστάσεις.

 

Οι δωρεές και υποτροφίες του τρέχοντος έτους, οι οποίες ήταν συνολικά 20, χορηγήθηκαν στους ακόλουθους φορείς:

 

Δωρεές προς

 

ΕΛΕΠΑΠ

Το Χαμόγελο του Παιδιού

Συν-Ένωσις

Μαζί για το Παιδί

Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης

Αρχιπέλαγος

Υποτροφίες

Η υποτροφία «Μαρία Π. Τσάκου» δόθηκε στην κα. Μαρία Λυκοτραφίτη, αριστούχο μαθήτρια του Λιβανείου Λυκείου στα Καρδάμυλα Χίου

Στην κα. Μαρία Σταθοπούλου, αριστούχο απόφοιτο του Πανεπιστημίου του Πειραιά

Στον κ. Αντώνιο Κουκλή, αριστούχο απόφοιτο του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στην κα. DanicaMayMojica, Honorstudent του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος

Στον κ. Σπυρίδωνα Παναγιωταρά, Honorstudent Αμερικανικού Κολλέγιου Ελλάδος (ΕndowedScholarship)

Στον κ. Ευάγγελο Σαμόνα, αριστούχο απόφοιτο της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού του Ασπροπύργου

Στον κ. Φώτιο Παπαδόπουλο, αριστούχο απόφοιτο της Σχολής Ναυπηγών, Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Στην κα. Λυδία Ιατράκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια του Βασιλικού Ωδείου της Σκωτίας

Απο αρισ. Κ.Κόντες,Μ.Τσαμοπούλου,Μ.Παππά. Κ.Φραγκούλης

Στην κα. Μαρία Τσαμοπούλου και κα. Μελίνα Παππά, παγκόσμιες πρωταθλήτριες ιστιοπλοΐας γυναικών στην κατηγορία 420

Συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών του Ιδρύματος Fulbright

Συμμετοχή στο πρόγραμμα υποτροφιών της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Στην κα.Αρετή Παππά, Υποτροφία Alba – “MSc in Shipping Management”

Στονκο.Αντώνιο Χατζάρα, Υποτροφία BCA – “MSc in Shipping Business”

Σχετικά με το PropellerClub

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του ThePropellerCluboftheUnitedStates, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.

 

“Προπέλλα” είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.

Σήμερα, υπάρχει ένα PropellerClub σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του PropellerClub βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια.

 

Το ThePropellerClub, Port of Piraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.

ακολουθούν στιγμιότυπα απο την εκδήλωση:

 

 

απο αρισ.Θ.Κλιάρης, Κ.Φραγκούλης

απο αρ. Μ.Τσαμοπούλου,Μ.Τσαμόπουλος,,Κ.Φραγκούλης,Μ.Παππά

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top