ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Χαιρετισμός του Πρόεδρου Ε.Β.Ε.Π. στην εκδήλωση ΕΕΚΦΝ στον Πειραιά

 

Ο Πρόεδρος  Ε.Β.Ε.Π. κ.Βασίλης Κορκίδης παρευρέθηκε στην ημερίδα της  ΕΕΚΦΝ για τη ναυτιλία. Ακολουθεί  ο χαιρετισμός του:

«Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κόντες και τα Μέλη του ΔΣ, μας έκαναν τη τιμή να μας προσκαλέσουν στην «Εκδήλωση – κοπή πίτας» για το νέο Έτος 2020, που πραγματοποιήθηκε, στο κρουαζιερόπλοιο «CELESTYAL CRYSTAL» στον Λιμένα του Πειραιά στη Περιοχή Ξαβερίου στις 8 Ιανουαρίου 2019. Στη συνέχεια έλαβε χώρα ημερίδα, όπου έμπειροι ομιλητές παρουσίασαν θέματα σχετικά με την κρουαζιέρα και τις εξελίξεις στους τομείς ασφαλείας – safety, καθώς και προστασίας του ατμοσφαιρικού περιβάλλοντος.
Η Ένωση Λιμένων Ελλάδος, δημοσίευσε επίσης τα στατιστικά στοιχεία της κρουαζιέρας για το προηγούμενο έτος 2019 και συγκριτικά στοιχεία των τελευταίων 5 ετών (2015-2019), όσο αφορά τον αριθμό αφίξεων κρουαζιερόπλοιων και επιβατών κρουαζιέρας σε 43 καταμετρημένους προορισμούς στο σύνολο της Χώρας μας. Στο ίδιο δελτίο επισημαίνει την άνοδο στις αφίξεις κρουαζιέρας για το 2019 βασισμένη στις ενημερώσεις από τα λιμάνια, εταιρείες κρουαζιέρας και μέλη μας, χωρίς όμως συγκεκριμένα ποσοστά, ώστε να αποφευχθούν πιθανές διαφοροποιήσεις, λόγω έκτακτων αφίξεων. Οι αφίξεις κρουαζιέρας για το 2019 σημείωσαν άνοδο σημαντικά μεγαλύτερη από τις προβλέψεις. Οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων ανήλθαν στις 3.899 (από 3.410 το 2018), σημειώνοντας άνοδο 14,34% και οι αφίξεις επιβατών κρουαζιέρας ανήλθαν στις 5.537.500 (από 4.788.642 το 2018), σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 15,64%. Με βάση τα στοιχεία επίσης επισημαίνονται τα παρακάτω:
· Τα στοιχεία δόθηκαν από τα μέλη της ΕΛΙΜΕ (25 λιμάνια – προορισμοί κρουαζιέρας που λειτουργούν ως Οργανισμοί Λιμένων ή Λιμενικά Ταμεία).
· Τα υπόλοιπα στοιχεία δόθηκαν από τις αρμόδιες Λιμενικές Αρχές.
· Οι πρώτοι είκοσι προορισμοί κρουαζιέρας διατηρούνται οι ίδιοι, με κάποιες μικρές ανακατατάξεις. Το Λιμάνι του Πειραιά συνεχίζει να διατηρεί την πρώτη θέση στους προορισμούς για 10η συνεχή χρονιά, σημειώνοντας μάλιστα σημαντική άνοδο ως προς τις απο/επιβιβάσεις homeporting (από 354.398 το 2018 σε 410.512 το 2019, ήτοι ποσοστό αύξησης 15,83%.
· Σημαντική αύξηση σημειώθηκε στα λιμάνια – προορισμούς της πρώτης εικοσάδας και κυρίως στα λιμάνια της Σαντορίνης, Σούδας (Χανίων), Ρόδου, Αγ. Νικολάου Κρήτης και Κεφαλλονιάς-Ιθάκης.
Αναμένεται τέλος και πάντα εκτός απροόπτου, μία καλύτερη χρονιά για τον κλάδο της κρουαζιέρας το 2020, ακόμη και από την φετινή, με σημαντική αύξηση σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις από τις προκρατήσεις που γίνονται ήδη για το 2020.»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top