ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Έγγραφη διαμαρτυρία της ΕΕΝΜΑ προς τον ΥΝΑΝΠ για την καθυστέρηση του “Pilot Exemption Certificate”

Έγγραφη διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  για την υπέρμετρη καθυστέρηση, έκδοσης του Κανονισμού, για το “Pilot Exemption Certificate”.

Με επιστολή της, η Ένωση Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ) προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι παρότι παρήλθαν επτά και πλέον μήνες από τη ψήφιση και θέση σε ισχύ του Νόμου 4770 αυτός παραμένει ανενεργός.

Παρά τις αλλεπάλληλες συναντήσεις και συνεργασίες μεταξύ όλων των Φορέων για την διαμόρφωση των κριτηρίων/προϋποθέσεων δυστυχώς δεν έχει ακόμη εκδοθεί από το Υπουργείο ο σχετικός Κανονισμός που προβλέπεται από τις διατάξεις της πργ. 5, του άρθ. 22 του προαναφερθέντος Νόμου για την έκδοση του PilotExemption Certificate”.

Η Ένωση επισημαίνει ότι η αδικαιολόγητα υπέρμετρη καθυστερημένη έκδοση του Κανονισμού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στους κατάπλους και απόπλους των πλοίων στα Ελληνικά λιμάνια, ειδικά την περίοδο αυτή που υπάρχει αυξημένο μεταφορικό έργο όχι μόνο λόγω της θερινής περιόδου αλλά και λόγω των αναγκών που έχουν προκύψει μετά την πολύμηνη πανδημία.

Η Ένωση ζητά την άμεση παρέμβαση του Υπουργού για την εφαρμογή του Νόμου χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top