ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη ΓΣ του Σωματείου Εκπαιδευτών Οδηγών Δυτ. Αττικής, παρουσία του νέου Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/8/2019, στις 11.00, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και θα είναι ανοιχτή για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου, ενώ θα παραστεί ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν επαγγελματίες και πολίτες, ώστε με την τυπική ανάληψη των καθηκόντων του να ασχοληθεί με όσα πρέπει να βελτιωθούν από την πλευρά της Περιφέρειας.

Η έκτακτη ΓΣ γίνεται για να τεθούν επί τάπητος τα ανοιχτά μέτωπα στο χώρο των εκπαιδευτών οδήγησης και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον περασμένο Οκτώβριο έχουν σταματήσει να εξετάζονται υποψήφιοι οδηγοί, εξέλιξη που έχει φέρει σε αδιέξοδο έναν ολόκληρο κλάδο και έχει εγκλωβίσει περίπου 100.000 πολίτες που θέλουν να αποκτήσουν δίπλωμα. Ελάχιστες είναι οι περιπτώσεις που διεξάγονται εξετάσεις, ενώ το πρόβλημα είναι εντονότερο για όσους στόχευαν στην απόκτηση επαγγελματικού διπλώματος, καθώς η καθυστέρηση που παρουσιάζεται τους δυσκολεύει στην αναζήτηση κάποιας επαγγελματικής προοπτικής.

Όπως δήλωσαν κυβερνητικά στελέχη, η λύση που προωθείται είναι να επανέλθει το προηγούμενο καθεστώς εξετάσεων για περίπου 6 μήνες, διάστημα ικανό για να υπάρξει νέο νομοθέτημα, μετά την καθυστέρηση που εμφάνισαν οι πρωτοβουλίες της προηγούμενης κυβέρνησης, τις αντιδράσεις που υπήρξαν και τελικά το αδιέξοδο στο οποίο εγκλωβίστηκαν επαγγελματίες και πολίτες.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top