ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έξαλλοι Νοσοκομειακοί Γιατροί με τον Τσίπρα -μείωση 52% στους μισθούς !

Συντάκτης: Βασιλική Αγγουρίδη..

Ανάλγητη χαρακτηρίζει η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών Πειραιώς τη συμπεριφορά του Πρωθυπουργού, μετά την απόφαση να δοθούν αυξήσεις (ως μερική αποκατάσταση των απωλειών από την εφαρμογή του μνημονίου) σε όλους τους κλάδους που περιλαμβάνονται στο ειδικό μισθολόγιο, εξαιρώντας τους Νοσοκομειακούς Ιατρούς.

Σε ανοικτή επιστολή προς τον Αλ. Τσίπρα κάνει λόγο για ηθική απαξίωση των νοσοκομειακών ιατρών, κάνοντας λόγο για «άδικη και υποτιμητική» πολιτική επιλογή.

Ακόμη, οι νοσοκομειακοί διαμαρτύρονται γιατί παρά τα επανειλημμένα αιτήματα για συνάντηση, ο κ. Τσίπρας δεν έχει αποδεχθεί το αίτημα.

Η επιστολή

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ θεωρεί ηθική απαξίωση για τους νοσοκομειακούς γιατρούς την απόφαση της κυβέρνησης να δοθούν αυξήσεις (ως μερική αποκατάσταση των απωλειών από την εφαρμογή του μνημονίου) σε όλους τους κλάδους που περιλαμβάνονται στο ειδικό μισθολόγιο στους Δικαστές, τους Ένστολους και Πανεπιστημιακούς που ανήκουν στα ειδικά μισθολόγια, δικαίως, αλλά να εξαιρεθούν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί.

            Η πολιτική σας αυτή επιλογή είναι άδικη και υποτιμητική, απέναντι στους νοσοκομειακούς γιατρούς οι οποίοι έχουμε υποστεί μείωση μισθών 52% και καθημερινά δίνουμε την μάχη να κρατηθεί όρθιο το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχοντας στις πλάτες μας ευθύνη για τη ζωή ή το θάνατο συνάνθρωπων μας.

            Σας ζητήσαμε εδώ και 2 χρόνια τρείς φορές συνάντηση για να σας ενημερώσουμε για τα πραγματικά προβλήματα των νοσοκομείων, αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα αυτό το ραντεβού απαξιώσατε να μας το δώσετε!!!

Εμείς θα προσπαθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να διεκδικήσουμε την αξιοπρέπειά μας, την οποία πλήττετε  με την ενέργεια σας αυτή.

Θα αγωνιστούμε για το αξιοπρεπές μισθολόγιο, το οποίο δικαιούμαστε μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Τι θα πείτε για τους νοσοκομειακούς γιατρούς στη Θεσσαλονίκη;;;

«Πως καλά κάνετε και δουλεύετε, αλλά δεν ανήκετε στις προτεραιότητες μου ;;;»

Λυπούμαστε ειλικρινά για την ανάλγητη συμπεριφορά της κυβέρνησης απέναντί μας. Δεν την αξίζουμε.

Θεωρούμαστε άξιοι επιστήμονες στο εξωτερικό και απαξιωμένοι στην πατρίδα μας. Δεν το αξίζουμε!

Με τις αποφάσεις αυτές αναγκάζετε τους νέους (και όχι μόνο) συναδέλφους μας να φύγουν στο εξωτερικό.

Εσείς αποφασίζετε και έχετε την ευθύνη

πηγηVirus.com.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top