ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αλαλούμ με τα παραπεμπτικά για φυσικοθεραπείες

 

Ταλαπωρία για ασθενείς που έχουν στα χέρια τους παραπεμπτικά της ΗΔΙΚΑ για φυσικοθεραπείες, τα οποία πλέον δεν ισχύουν καταγγέλλουν οι Φυσικοθεραπευτές.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει θέσει σε εφαρμογή από τα μέσα του Σεπτεμβρίου νέο σύστημα σύνταξης παραπεμπτικών για φυσικοθεραπείες μέσω του eΔΑΠΥ. Ωστόσο, όπως καταγγέλει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Π. Λυμπερίδης η ΗΔΙΚΑ έχει διατηρήσει ενεργή τη δυνατότητα συνταγογράφησης των φυσικοθεραπειών στο σύστημα, με αποτέλεσμα γιατροί, ειδικά στα δημόσια νοσοκομεία, να συνεχίζουν, λόγω άγνοιας το πιθανότερο, να δίνουν τέτοια παραπεμπτικά. «Δυστυχώς, ταλαιπωρούνται ασθενείς που έχουν στα χέρια τους παραπεμπτικά που δεν ισχύουν από 14 Σεπτεμβρίου», ξεκαθαρίζει ο κ. Λυμπερίδης.
Ο Σύλλογος τάσσεται ανοικτά υπέρ της συνταγογράφησης των παραπεμπτικών μέσω του συστήματος του ΕΟΠΥΥ, καθώς κρίνουν ότι ο Οργανισμός έχει τη δυνατότητα να ενσωματώσει γρηγορότερα τις όποιες διορθώσεις ή αλλαγές χρειάζονται, δημιουργώντας ένα αρτιότερο σύστημα, όπως διευκρίνισε ο κ. Λυμπερίδης.

ΠΗΓΗ:virus.com.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top