ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Αλεξάνδρα Γκανά:”Η Ελληνική Ναυτιλία και η προσφορά της στην Ελληνική οικονομία”

Από την  Αλεξάνδρα Γκανά

“Κυκλοφορεί ένα βιντεάκι κομμένο και ραμμένο ώστε να δημιουργεί εντυπώσεις και μόνο, στους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν περί ναυτιλίας ….

Ένας μεγάλοεφοπλιστής δηλώνει ότι η ελληνική ναυτιλία δεν έχει ανάγκη την ελληνική κυβέρνηση και το ΥΕΝ!!!

Η ελληνική ναυτιλία χωρίζεται στην ποντοπόρο , στη μικρή ναυτιλία και στην ακτοπλοΐα …καταρχάς !!!!!

Η ακτοπλοΐα εκτός του ότι εξασφαλίζει την σύνδεση των νησιών μας με τη υπόλοιπη χώρα , είναι πυλώνας της ναυτιλιακής και ελληνικής οικονομίας και αυτό μπορεί να επιτευχθεί ΠΑΝΤΑ σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το Υπουργείο ναυτιλίας . Η ελληνική σημαία κυματίζει σε όλα τα πλοία της ακτοπλοΐας !!!!!

Τα short sea πλοία τα οποία είναι πλοία μικρής ναυτιλίας , είναι αυτά που μεταφέρουν προϊόντα σε πιο κοντινές αποστάσεις από αυτά της ποντοπόρου ναυτιλίας όπως και πλοία που εξυπηρετούν τις παράκτιες δραστηριότητες . Και αυτά είναι πλοία που ως επι τω πλείστον έχουν υψώσει την ελληνική σημαία και ως εκ τούτου συσχετίζονται με την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική νομοθεσία .

και φυσικά η ποντοπόρος ναυτιλία !!!! Που ναι είναι η μεγάλη μας υπερδύναμη και μεταφέρει το 80 % των φορτίων παγκοσμίως σε όλες τις θάλασσες του κόσμου !!!! Η ποντοπόρος ναυτιλία σπάνια υψώνει ελληνική σημαία γιατί η ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ και ΠΡΑΚΤΙΚΗ αντιμετωπίζει το κάθε πλοίο ( που σαφώς δεν ταξιδεύει στα ελληνικά χωρικά ύδατα ) σαν μια ξεχωριστή επιχειρηματική οντότητα . Αυτή η πρακτική έχει καθιερωθεί όχι μόνο από Έλληνες αλλά από όλη την υφήλιο και έτσι μπορούν και οι Έλληνες να είναι ανταγωνιστικοί

ΟΜΩΣ … τα ελληνικά εφοπλιστικά γραφεία είναι στην Ελλάδα , απασχολούν Έλληνες , φέρνουν εισόδημα στη χώρα το οποιο θα μπορούσε να πηγαίνει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που ο κάθε εφοπλιστής θα ήθελε να ανοίξει και να λειτουργήσει το γραφείο του .

Πέραν τούτου η ποντοπόρος ναυτιλία έχει καθιερώσει την Ελλάδα ως τη μεγαλύτερη ναυτιλιακή δύναμη στον κόσμο και αυτό είναι κάτι που ωφελεί τη χώρα την ίδια δημιουργώντας μια αγορά στην οποία πολλές εταιρείες μπορούν να επιχειρούν .

Όσοι λοιπόν προσπαθούν να υποτιμήσουν την προσφορά της ναυτιλίας γενικά ή της ποντοπόρου ναυτιλίας ειδικά , πέφτουν στην παγίδα όσων σιχαίνονται οποιαδήποτε δημιουργική δραστηριότητα και οποιαδήποτε διάκριση της χώρας μας στην διεθνή οικονομία.”

 

Η κ.Γκανά ασχολείται με την Ναυτιλία είναι operational manager στην GANMAR SHIPPING, είναι Γενική Γραμματέας της Ε.Κ.Ο. Ναυτιλίας της ΝΔ και μέλος ΔΣ της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top