ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανάπλαση παλαιού Κοιμητηρίου Νεαπολέως Νίκαιας σε χώρο πρασίνου

Εγκρίθηκε κατά τηχθεσινή (6.12.2018) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής η σύναψηΠρογραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη για την Ανάπλαση του  νοτίου τμήματος του παλαιού Κοιμητηρίου Νεάπολης, προϋπολογισμού 840.000 € από   πόρους της Περιφέρειας. Είχε προηγηθεί αρχιτεκτονικόςδιαγωνισμός ιδεών για τη συνολική ανάπλαση των 46 στρεμμάτων, με χρηματοδότησητης Περιφέρειας Αττικής.

Η ανάπλαση σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει από το νότιο τμήμα, όπου βρίσκεται και το Σχολείο και προβλέπει τη δημιουργία χώρων άθλησης (basket, τένις), παιδικής χαράς, εκτεταμένες φυτεύσεις, διαδρομές και εγκατάσταση του απαραίτητου αστικού εξοπλισμού.

Το έργο της ανάπλασης του παλαιού Κοιμητηρίου Νεάπολης Νικαίας αποτελεί μέρος ενός εκτεταμένου προγράμματος υπερτοπικών παρεμβάσεων και αναπλάσεων που γίνονται από τη Περιφέρεια Αττικής σε συνεργασία με τους Δήμους, εξελίσσεται σ’ όλη την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά και συνδέεται με την απόδοση των χώρων, που επιτύχαμε, από το Δημόσιο στην Αυτοδιοίκηση, με νομοθετικές ρυθμίσεις της Κυβέρνησης και υπερβαίνουν σε έκταση τα 600 στρέμματα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γ. Γαβρίλης εισηγούμενος το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, αναφέρθηκε στα θετικά αποτελέσματα που αναμένονται από τις αναπλάσεις στη λειτουργία, στη φιλικότητα της πόλης, στην αύξηση των χώρων αστικού πρασίνου και στη βελτίωση του μικροκλίματος στην περιοχή, εξέλιξη που θα βελτιώσει το αρνητικό περιβαλλοντικό ισοζύγιο της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικά για τηνπερίπτωση του Κοιμητηρίου πρόκειται για ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότηταζωής στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Νίκαιας, ο οποίος διαθέτει εξαιρετικάμικρά ποσοστά ελεύθερων κοινόχρηστων χώρων που μόλις και υπερβαίνουν το 7,5%του συνόλου της έκτασης του Δήμου, ενώ οι χώροι αστικού πρασίνου δενυπερβαίνουν σήμερα τα 2.5 στρέμματα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top