ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

 

 

 

ΟΛΟΙ την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από 06:00 πμ

 έως  την Τετάρτη 25 Σεπτέμβρη στις 06:00 πμ

 

 ΠΕΜΕΝ            ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ           ΠΕΕΜΑΓΕΝ             ΠΕΣ/ΝΑΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Ναυτεργάτες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, σπουδαστές,

 

Να σημάνει Γενικός Συναγερμός στα καράβια, στα σωματεία, παντού, όλοι στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη, που αποφάσισε η ΠΝΟ μετά από πρόταση των ταξικών δυνάμεων των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ενάντια στο πολυνομοσχέδιο τερατούργημα της κυβέρνησης της ΝΔ, που θέλει να βάλει ταφόπλακα στις ΣΣΕ, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 

Η κυβέρνηση της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο  που ονομάζει «αναπτυξιακό» περιλαμβάνει πρόσθετα προνόμια για το κεφάλαιο και από την άλλη νέα επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν αφήνει στο απυρόβλητο κανένα εργασιακό κλάδο, με  την κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ και την εφαρμογή συμβάσεων που θα τις καθορίζουν οι εκπρόσωποι των εργοδοτών μέσα από «Ενώσεις Προσώπων» για την μείωση των μισθών. Ένταση της εργοδοτικής τρομοκρατίας και του «φακελώματος» με την δημιουργία «ηλεκτρονικού μητρώου» και «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για αποφάσεις και κήρυξη απεργιών των σωματείων, να υποτάσσονται οι κατακτήσεις μας στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Η «ανάπτυξη για όλους» της κυβέρνησης της ΝΔ που συνεχίζει εκεί που σταμάτησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη των λίγων, των μονοπωλίων, πάνω στα συντρίμμια των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Στο στόχαστρο του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, το παραπέρα χτύπημα της κοινωνικής ασφάλισης, των κύριων και επικουρικών συντάξεων, των εφάπαξ. Σε συνέχεια του νόμου Κατρούγκαλου (4387/2016) σχεδιάζεται, η κοινωνική ασφάλιση, οι συντάξεις, να μετατραπούν σε αποκλειστική ευθύνη του κάθε εργαζόμενου με όχημα τη λειτουργία κεφαλαιοποιητικών συστημάτων, των επαγγελματικών ταμείων, της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών και της συμμετοχής του κράτους στην κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε τους ναυτεργάτες να γίνει υπόθεση όλων μας η οργάνωση και συμμετοχή στην απεργία, τα συνδικάτα, τα δικαιώματα μας κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες, δεν τα παραδίδουμε στα χέρια του κεφαλαίου και των εκπροσώπων του.

 

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ   ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ   ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΩΝ

Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 05:00 το πρωί, πλατεία Καραϊσκάκη.

 

 

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

 

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.

«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»

  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
  • ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Πειραιάς 17 Σεπτέμβρη 2019

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top