ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Βασίλης Κορκίδης: «ΕΛΛΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ»

Από τον  κ. Βασίλη Κορκίδη

“Η παρούσα κατάσταση, μας παραπέμπει στο περίφημο σύνθημα «Ελλάς Γαλλία Συμμαχία», που μαρτυρεί τις ιδιαίτερες σχέσεις και τους παραδοσιακούς στενούς δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες στο πολιτικό, οικονομικό, πολιτιστικό και γεωπολιτικό πεδίο.

Η στάση της Γαλλίας αποτελεί μια απόδειξη για το ότι η στέρεη φιλία μας επισφραγίζεται εξίσου και στη σημερινή πραγματικότητα και για το ότι η συνεργασία μας παραμένει διαχρονική και ακμαία σε όλους τους τομείς. Μέσα από αυτή την κρίση μας δίνεται η ευκαιρία να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις μεταξύ μας σχέσεις και να προβάλουμε τις κοινές αρχές και αξίες που συνδέουν τις δύο χώρες όχι μόνο σε διμερή, αλλά σε ευρωπαϊκή και διεθνή κλίμακα. Η ελληνική Κυβέρνηση αξιοποιεί την διπλωματική οδό με πρωτοβουλίες, επιδεικνύει αποφασιστικότητα σε “εταίρους και συμμάχους”, εκθέτει παντού τους τουρκικούς εκβιασμούς, αντιδρά με δυναμική παρουσία των ενόπλων μας δυνάμεων στις απειλές και δεν διστάζει να απαντήσει επιχειρησιακά με το πολεμικό μας ναυτικό στις θαλάσσιες προκλήσεις. Ανεξάρτητα από τους λόγους, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την αλληλεγγύη όσων σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση στέκονται ξεκάθαρα στο πλευρό μας. Η Ελλάδα θα νικήσει γιατί έχει κάθε δίκιο με το μέρος της.”

Ο κ. Κορκίδης είναι Πρόεδρος  Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος  Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top