ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ: ΑΜΕΣΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΕΠ ΣΕ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ

Από τον κ.Βασίλη Κορκίδη

ΚΑΙ Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΑΝΤΕΞΕ..

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά είναι στη διάθεση των επιχειρήσεων-μελών του για αναφορές ζημιών στις εγκαταστάσεις τους (τηλ επικ. 210-4179480 & Mail: evep@pcci.gr), όσο θα περιμένουμε οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές. Σύμφωνα με τη πρώτη επίσημη ενημέρωση που έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας σημειώθηκε σεισμός 5,1 Ρίχτερ στις 14:13 , 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Αθήνας, στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας στη περιοχή της Μαγούλας Αττικής.

  Ευτυχώς δεν υπάρχουν αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά μόνο για 4 ελαφρά τραυματίες. Αναφορικά με τη περιοχή του Πειραιά και της Δυτικής Αττικής, υπάρχουν μόνο αναφορές για κατάρρευση σοβάδων σπιτιών, καθιζήσεις σε παλαιά σπίτια και φθορές που έχουν σημειωθεί σε προσόψεις κτιρίων και καταστημάτων. Στο λιμάνι του Πειραιά στη Πύλη Ε1 κατέρρευσε μέρος της παλιάς ταινιογραμμής σε προβλήτα της περιοχής των Λιπασμάτων. Μπράβο σε όλο τον κόσμο που αντιμετώπισε τον σεισμό με περίσσεια ψυχραιμία!

Ο κ.Κορκίδης είναι Πρόεδρος του  ΕΒΕΠ και  Πρόεδρος του ΠΕΣ  Αττικής.

 

Ταινιόδρομας Κράκαρη, Δραπετσώνα

Παρότι δόθηκε μια μάχη να μην κατεδαφιστεί, καθώς θεωρείται ένα σημαντικό μνημείο βιομηχανικής αρχιτεκτονικής, ο Ταινιόδρομος Κράκαρη ήταν τελικά ένα από τα θύματα του σεισμού της 19ης Ιουλίου 2019.
Ο ταινιόδρομος ήταν επάνω στον λιμενοβραχίονα Κράκαρη, που ανήκε στη σειρά των μεγάλων έργων που άλλαξαν την εικόνα του λιμανιού του Πειραιά στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα. Μαζί με τον λιμενοβραχίονα Θεμιστοκλέους ολοκληρώθηκε το 1907. Αποτέλεσε τμήμα του ευρύτερου βιομηχανικού συμπλέγματος των «Λιπασμάτων» στην Δραπετσώνα, καθώς συνέδεε τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις με το λιμάνι.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top