ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ: «Οι δίδυμοι γρίφοι της ελληνικής Οικονομίας και Κοινωνίας αναμένουν λύσεις το 2019»

Με την έλευση του νέου έτους 2019, συμπληρώσαμε ακριβώς μία δεκαετία πρωτόγνωρης κρίσης και ύφεσης, με τρία μνημόνια και ένα μεταμνημόνιο, από τέσσερις διαφορετικές κυβερνήσεις και συγκυβερνήσεις που προέκυψαν μετά από πρόωρες εκλογικές αναμετρήσεις και φυσικά ένα δημοψήφισμα.

Όμως, έχουμε πλέον μπροστά μας όλο το 2019, ένα κρίσιμο έτος τριπλών μάλιστα εκλογών, για την αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο τον Μάιο και βεβαίως τις εθνικές εκλογές, οι οποίες όποιο μήνα και να γίνουν, τουλάχιστον θα είναι σε βάθος τετραετίας. Είναι γεγονός ότι κάθε νέα χρονιά δημιουργεί πάντα την ελπίδα και τη προσδοκία για κάτι καινούργιο, κάτι καλύτερο, κάτι περισσότερο. Υπάρχουν λοιπόν πολλά που θέλουμε ως επαγγελματίες, ως πολίτες και ως ψηφοφόροι να βελτιωθούν, να διορθωθούν και να αλλάξουν κατά τη διάρκεια της νέας χρονιάς. Γιαυτό, οι πολιτικοί αρχηγοί εκτός από πολιτική ένταση στον δημόσιο διάλογο και το Κοινοβούλιο, οφείλουν να παρατάξουν ένα άρτιο και εφικτό πρόγραμμα διακυβέρνησης και να επιλέξουν τους κατάλληλους ανθρώπους, που θα μπορέσουν να το υλοποιήσουν με επιτυχία, μετά τις εκλογές. Οι άνθρωποι της επιχειρηματικότητας απο τη πλευρά μας, περιμένουμε μία εθνική πολιτική για περισσότερες επιχειρηματικές δραστηριότητες με μεγαλύτερα κέρδη, λιγότερους φόρους για περισσότερες δουλειές και βεβαίως καλύτερα αμειβόμενες. Οι πολίτες έχουμε ανάγκη από περισσότερη ασφάλεια και ζητάμε υψηλότερου επιπέδου υπηρεσίες υγείας και παιδείας. Οι αδύναμοι συμπολίτες μας δικαιούνται περισσότερη αλληλεγγύη για να ανακτήσουν μία αξιοπρεπή διαβίωση και η υπό διωγμό μεσαία τάξη, μία καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι ψηφοφόροι, ανεξαρτήτως προτίμησης αναζητούν περισσότερους πολιτικούς με καλύτερο επίπεδο και περισσότερο ήθος, το οποίο έχει λείψει από την πολιτική ζωή του τόπου μας. Επίσης προτιμούν ένα συγκροτημένο και ήπιο πολιτικό λόγο, ώστε να ακούσουν επιτέλους τεκμηριωμένα επιχειρήματα, αντί για εκατέρωθεν κατηγορίες και ύβρεις. Το 2019 θα έχει εξελίξεις και ανατροπές, προσδοκίες, αλλά και κινδύνους, αφού πολλά σημαντικά θέματα παραμένουν σε εκκρεμότητα και αναμένουν λύσεις. Οι βασικοί «δίδυμοι γρίφοι» θα είναι η έξοδος στις αγορές και η έκδοση ομολόγων, οι ρυθμίσεις χρεών και τα κόκκινα δάνεια, οι τράπεζες και η ρευστότητα, τα ακίνητα και οι πλειστηριασμοί, ο κατώτατος μισθός και οι προσλήψεις, οι συντάξεις και τα αναδρομικά, η φορολογία και οι εισφορές, και βεβαίως οι προεκλογικές παροχές και η αναθεώρηση του προϋπολογισμού.
Το 2019 είναι μία κρίσιμη εκλογική χρονιά σε Ελλάδα και Εύρωπη. Εύχομαι η νέα χρονιά να είναι η αφετηρία μίας νέας δημιουργικής περιόδου για όλους. Καλή χρονιά να έχουμε!

Ο κ.Κορκίδης  είναι Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και ΠΕΣΑ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top