ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ UPatras IQ

Ξεκινά το πρώτο θεσμοθετημένο πρόγραμμα βιομηχανικών διδακτορικών από το Πανεπιστήμιο Πατρών, με την υποστήριξη του ΣΕΒ και ΣΕΒΠΕΔΕ. Στις 15 Οκτωβρίου ξεκινά η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων.

Η διασύνδεση της βιομηχανικής παραγωγής με την επιστημονική έρευνα αποτελεί ζητούμενο εδώ και δεκαετίες. Η θεσμοθέτηση των βιομηχανικών διδακτορικών, που έχει μακρά ιστορία στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, είναι ένα σαφές βήμα σ’ αυτή την κατεύθυνση, αφού τα βιομηχανικά διδακτορικά επιταχύνουν την αξιοποίηση της έρευνας αιχμής, με ωφελούμενους όχι μόνο τους νέους υποψήφιους διδάκτορες και τα ακαδημαϊκά ιδρύματα, αλλά και τις επιχειρήσεις. Το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι το πρώτο ΑΕΙ της χώρας, που θεσμοθετεί πρόγραμμα βιομηχανικών διδακτορικών, με την υποστήριξη της βιομηχανίας. Οι επιχειρήσεις έχουν τη δυνατότητα να συν-επιλέξουν τον υποψήφιο και το αντικείμενο της έρευνας, να συν-διαμορφώσουν το ερευνητικό έργο σε βάθος 4ετίας, και να παρακολουθούν την εξέλιξή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις το 2,3% του συνόλου των Ελλήνων αποφοίτων με διδακτορικό τίτλο σπουδών εργάζεται σήμερα στη βιομηχανία. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες https://uphd.upatras.gr/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top