ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γ. Χατζηθεοδοσίου στο MEGA: Δέσμευση για παράταση στις αιτήσεις για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, αν δεν καλυφθεί το 1,5 δισ. μέχρι 15/1

Την ανάγκη παράτασης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5, καθώς δεν επαρκεί ο χρόνος για τη συλλογή και υποβολή των απαραίτητων δικαιολογητικών, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου σε συνέντευξή του στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του MEGA. Όπως ανέφερε, το θέμα έθεσε και στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι αν δεν καλυφθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία, το ποσό του 1,5 δισ. ευρώ, τότε θα δοθεί παράταση μίας εβδομάδας.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε και στη συνάντηση που είχε την Τρίτη (5/1) με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη, στην οποία τέθηκε και το ζήτημα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, και κατατέθηκε το αίτημα του Ε.Ε.Α. στις 3 πρώτες να μειωθεί κατά 50% το ποσό που πρέπει να επιστρέψουν οι δικαιούχοι και κατά 70% στις Επιστρεπτέες 5 και 6.

Συζητήθηκε ακόμη, όπως είπε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α., η παροχή δανείων μέχρι 25.000 ευρώ, με 20% εγγύηση μέσω τραπεζών, στις πολύ μικρές επιχειρήσεις, ενώ για τον κλάδο της εστίασης, ο οποίος έχει υποστεί βαρύτατο πλήγμα  ο υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα υπάρξουν συγκεκριμένα μέτρα για να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου εκτίμησε ότι θα υπάρξουν φοροαπαλλαγές, ενώ ένα από τα αιτήματα των επαγγελματιών του κλάδου είναι το μη μισθολογικό κόστος να πληρώνεται από την Πολιτεία.

Αναφερόμενος στο λιανεμπόριο, επισήμανε για ακόμη μία φορά ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει με το click away και εξέφρασε την ελπίδα έως το τέλος του μήνα να προχωρήσει το click in shop με παραδόσεις εντός των καταστημάτων.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=eTZH9XWLc-I&feature=emb_logo&ab_channel=%CE%95%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%B5%CE%BB%CE%B7%CF%84%CE%AE%CF%81%CE%B9%CE%BF%CE%91%CE%B8%CE%B7%CE%BD%CF%8E%CE%BD

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top