ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Διαδικτυακή εκδήλωση του Άρδην Πειραιά στις 8 Δεκεμβρίου

Από την πρώτη δεκαετία του 2000 είχε ληφθεί από τον Ο.Λ.Π η  απόφαση για επέκταση του λιμένος Πειραιώς με μία νέα και ογκώδη προβλήτα στην Πειραϊκή, χάρισμα στις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας. Το 2012 το Κ. Α. Σ ενέκρινε την επέκταση στη συγκεκριμένη θέση, δίπλα στο Μνημείο του Θεμιστοκλή, στο Κονώνειο Τείχος, στην συνέχεια του κόλπου της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Ακολούθησαν το 2013 η απόφαση χρηματοδότησης από την Commission Européenne και οι μελέτες του έργου. Το 2018 σε διαβούλευση οι κάτοικοι ενημερώθηκαν για την κατασκευή της Νότιας επέκτασης,και έτσι ξεκίνησαν οι αντιδράσεις τους. Μέχρι τώρα κατάφεραν να αναστείλουν δικαστικά την έναρξη των εργασιών των βυθοκορήσεων. Tο ΆΡΔΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, παρακολουθώντας τις εξελίξεις, διοργανώνει την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020, στις 19:30, διαδικτυακή εκδήλωση με εισηγητές τον Παύλο Τριανταφύλλου, ιδρυτικό μέλος της κίνησης Ενεργοί Πολίτες της Πειραϊκής, και την Ανθή Γιαννούλου, δικηγόρο, μέλος της ίδιας κίνησης με σκοπό την παρουσίαση των πρόσφατων γεγονότων. Οι ομιλητές θα αναλύσουν τους περιβαλλοντικούς, οικονομικούς, ιστορικούς και ανθρωπογεωγραφικούς λόγους που επιβάλλουν τη ματαίωση του έργου, αλλά και την τρέχουσα κατάσταση του αγώνα τους. Η κίνηση Ενεργοί Πολίτες γεννήθηκε από τα σπλάχνα του πειραϊκού λαού, είναι ακηδεμόνευτη και συμμετείχε        στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές στο ψηφοδέλτιο που κατάφερε να εκλέξει δυο διαμερισματικούς συμβούλους ως επιστέγασμα των πρωτοβουλιών που έχουν αναληφθεί όλα αυτά τα χρόνια κόντρα σε όλες τις συστημικές διεργασίες και κόντρα σε όλες τις προσδοκίες.

ΟΧΙ ΛΙΜΑΝΙ ΣΤΗΝ ΠΕΙΡΑΪΚΗ

ΟΙ ΚΡΥΦΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά από το κανάλι μας ΑΡΔΗΝ ΠΕΙΡΑΙΑ στο YouTube, επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο.

https://www.youtube.com/channel/UCB7hIf9V8z1zN5Y2gtqtT5Q/live

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top