ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΒΕΠ: «Όχι στο πισωγύρισμα ανάπτυξης της πόλης με τη κήρυξη του Πειραιά ως συνολικού αρχαιολογικού  χώρου»

 

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΡΚΙΔΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΒΕΠ

 

Η Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων – Διεύθυνση Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων με εισηγήτριες τις κυρίες Ε. Κουντούρη και Ι. Παπαγεωργίου συζητούν   την “έγκριση ή μη κήρυξης – οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής “Καστράκι”, Δ.Ε.Δραπετσώνας, Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιφέρειας Αττικής”.

Ο Δήμαρχος Πειραιά και ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά συντονίζονται, σύμφωνα με πληροφορίες του  «CircoGreco », σε μια κατεύθυνση που αντιτίθεται στην προοπτική της κηρύξεως του Πειραιά ως συνολικού αρχαιολογικού χώρου. Μάλιστα, οι βασικοί φορείς δεν εκλήθησαν να καταθέσουν τις απόψεις τους, στην συνεδρίαση που πρόκειται να γίνει την επόμενη Τρίτη 5/3/19 και η σχετική ενημέρωση προήλθε τυχαία από “τρίτο φορέα”. Ο Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γαβρίλης, αλλά και ο Δήμαρχος Γιάννης Μώραλης κατέθεσαν  τεκμηριωμένα  τις αντιρρήσεις τους γι΄αυτή την επιλογή  οι οποίες  αγνοήθηκαν, και ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ συντάσσεται μαζί τους.

 

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε στο  ότι μία τέτοια απόφαση θα είναι ένα πισωγύρισμα για την ανάπτυξη της πόλης, που είναι ήδη σε καλό δρόμο, ενώ στον Πειραιά δεν ζουν πλέον «αρχαίοι Έλληνες», άλλα μία σύγχρονη κοινωνία που βεβαίως σέβεται την αρχαία ιστορία μας, αλλά κυρίως επιθυμεί την πρόοδο της πόλης.

 

Για αυτό  το ζήτημα  ο  Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, θα παραχωρήσει έκτακτη Συνέντευξη Τύπου αύριο Δευτέρα 4 Μαρτίου  στον Πειραιά, με αφορμή τη συνεδρίαση του  Κεντρικού Αρχαιολογικού  Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) την Τρίτη 5 Μαρτίου και το  9ο θέμα: «Έγκριση ή μη κήρυξης-οριοθέτησης ως αρχαιολογικού χώρου του Δήμου Πειραιά και της περιοχής «Καστράκι», Δ.Ε. Δραπετσώνας, Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιφέρειας Αττικής».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top