ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισβολή αγνώστων στο γραφείο του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ-Έκκληση Πρύτανη:”Κάντε κάτι επιτέλους”

 

Το πρωί της Πέμπτης 29ης Οκτωβρίου 2020 δεκαπέντε άτομα που φορούσαν κουκούλες εισέβαλαν στο γραφείο του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Δημήτρη Μπουραντώνη.

Οι άγνωστοι κρέμασαν μια πινακίδα με σκοινί από τον λαιμό του Πρύτανη με το σύνθημα «Αλληλεγγύη στις καταλήψεις»,προκάλεσαν φθορές στον χώρο, σε έπιπλα και ηλεκτρονικούς υπολογιστές , έγραψαν συνθήματα στους τοίχους.

Η φωτογραφία του Πρύτανη δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου,υπογράφεται από την: «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης», έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου προσβάλλοντας τους πάντες.  Η Σύνοδος των Πρυτάνεων και η Υπουργός Παιδείας καταδίκασαν την επίθεση.»Καμιά έκφραση βίας δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια» δηλώνει η Σύνοδος των Πρυτάνεων, τόνισε ότι «καταδικάζει απερίφραστα»| την επίθεση και εξέφρασε «την αμέριστη συμπαράστασή» της στον Πρύτανη του ΟΠΑ. Όπως αναφέρει η Σύνοδος:»Πράξεις τυφλής βίας μέσα στον χώρο του πανεπιστημίου,συνιστούν απειλή για την ίδια την Δημοκρατία,παραβιάζοντας θεμελειώδες δικαίωμα της ελευθερίας στην επιστήμη,έρευνα, διδασκαλία»

Ακολουθεί το κείμενο που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου και υπογράφεται «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης»:

«Επιλέξαμε να στοχοποιήσουμε τον νυν πρύτανη της ΑΣΟΕΕ γιατί μέσα από τον τότε θεσμικό του ρόλο ήταν συνυπεύθυνος στην εκκένωση της κατάληψης Βανκβούβερ Απαρτμάν και του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού ΑΣΟΕΕ. Ο Δημήτρης Μπουραντώνης εκμεταλλευόμενος τη θέση που τότε κατείχε ως αντιπρύτανης, υπήρξε μέλος εκείνου του διοικητικού προσωπικού που ασκούσε πιέσεις στις κατασταλτικές αρχές προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις παραπάνω εκκενώσεις.

Είναι ο ίδιος που εκμεταλλευόμενος την “ακαδημαϊκή αυθεντία” του φροντίζει να αφήνει παντού το νεοφιλελεύθερο στίγμα του στον δημόσιο διάλογο, μέσα από άρθρα και συγγράμματα στα οποία υπεραμύνεται της ευρωενωσιακής πολιτικής και της δολοφονικής συμμαχίας του ΝΑΤΟ.

Είναι ο ίδιος που αποτελεί κομμάτι μιας συντηρητικής ακαδημαϊκής κοινότητας που οραματίζεται έναν εξευρωπαισμό των πανεπιστημίων στα πρότυπα αποστειρωμένων και επιτηρούμενων ιδρυμάτων. Είναι ο ίδιος που εμπλέκεται σε ύποπτες αναθέσεις ερευνητικών προγραμμάτων σε οργανισμούς και εταιρίες για αμισθί παροχή πνευματικής εργασίας που συνεπάγεται την εκμετάλλευση φοιτητών/τριων που ασκούν την πρακτική τους».

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top