ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΕΣ 2019 ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΕ ΣΥΡΙΖΑ

 

 

ΔΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ενα δυνατό αντίπαλο θα έχει απέναντί του στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου ο νυν δήμαρχος Πειραιά και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μώραλης, καθώς ο  Πειραιώτης, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νίκος Μπελαβίλας, αποδέχτηκε την πρόταση υποψηφιότητας που του έκανε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από περίπου μια εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

 

 

 

 

εικονα: Τριανταφύλλου Γιώργος

Η εξέλιξη αυτή δείχνει ότι στον Πειραιά, έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, πρόκειται να δοθεί μια πολύ ενδιαφέρουσα και συναρπαστική μάχη για τις δημοτικές εκλογές.

Η υποψηφιότητα του 59χρονου Νίκου Μπελαβίλα, ο οποίος παραμένει πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της «Ανάπλασης Αθήνας Α.Ε.», θέση που του ανατέθηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση, αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα στα τέλη της εβδομάδας, καθώς εκκρεμεί η επικύρωση της υποψηφιότητάς του από το «Λιμάνι της Αγωνίας» και τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, που θα συνεδριάσουν αυτή την εβδομάδα.

Η δήλωση

Ο διακεκριμένος πολεοδόμος, στέλεχος της ΕΚΟΝ «Ρήγας Φεραίος», από τα ιδρυτικά μέλη (1998) μαζί με τον Θοδωρή Δρίτσα, της δημοτικής παράταξης το «Λιμάνι της Αγωνίας», που γεννήθηκε στο Πασαλιμάνι, γιος του πολιτικού μηχανικού και αντάρτη του ΕΛΑΣ Γιώργη Μπελαβίλα, μιλώντας χθες στην «Εφ.Συν.» επιβεβαίωσε την αποδοχή της πρότασης που του έγινε.

 

Ευρύτερο ψηφοδέλτιο

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μπελαβίλας, που γνωρίζει όσο λίγοι τα προβλήματα του Πειραιά, δεν θα είναι επικεφαλής της παράταξης του «Λιμανιού της Αγωνίας», αλλά ενός νέου ψηφοδελτίου το οποίο θα συγκροτηθεί και θα υπερβαίνει τα όρια του «Λιμανιού της Αγωνίας» επιχειρώντας μια ευρύτερη συσπείρωση στον αριστερό δημοκρατικό χώρο.

Εξάλλου το «Λιμάνι της Αγωνίας» πρόσφατα μίλησε για μια «διευρυμένη αυτοδιοικητική συμμαχία, η οποία και θα συγκροτήσει ένα ψηφοδέλτιο νίκης ενεργών πολιτών για τον Δήμο Πειραιά».

Το παρασκήνιο

Σημειώνεται ότι ο καθηγητής πριν από περίπου ένα μήνα είχε δεχτεί πρόταση από το ΣΥΡΙΖΑ για τον Δήμο της Αθήνας, την οποία όμως είχε απορρίψει, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα το όνομά του άρχισε να συζητείται έντονα για τον Πειραιά.

 

Είχε προηγηθεί πρόταση στον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γιώργο Γαβρίλη (φωτ.), καθώς η Κουμουνδούρου αναγνώριζε ως απόλυτα επιτυχημένη τη θητεία του στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά όπως επίσης την εργατικότητά του και τη δημοφιλία του στο μεγάλο λιμάνι.

Πρόταση την οποία όμως ο Γ. Γαβρίλης, που έχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το καλοκαίρι του 2015, δεν αποδέχτηκε.

Ο αντιπεριφερειάρχης, που θεωρείται «δυνατό χαρτί» στην πολιτική σκηνή του τόπου, μέχρι στιγμής δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του για το τι πρόκειται να κάνει στις επικείμενες εκλογές.

Ερωτηθείς πρόσφατα αν τον Μάιο θα είναι και πάλι μαζί με τη Ρένα Δούρου απάντησε: «Οι εκλογές είναι μια δυναμική διαδικασία, που βρίσκεται σε εξέλιξη».

Πολλοί είναι εκείνοι πάντως που σχολιάζουν ότι αν ο Γ. Γαβρίλης αποφασίσει να μη βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Ρένας Δούρου, η απόφαση αυτή θα είναι γερό πλήγμα για την παράταξη της νυν περιφερειάρχη.

 

Συντάκτης: 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου  efsyn.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top