ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επίσκεψη Κώστα Κατσαφάδου στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

 

Τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά επισκέφθηκε σήμερα ο Κώστας Κατσαφάδος, Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιώς και Νήσων.

Ο κ. Κατσαφάδος ενημερώθηκε από τους διευθυντές για τις ενέργειες που έχουν γίνει για το άνοιγμα των σχολείων και συνομίλησε μαζί με τους εκπαιδευτικούς για τα μέτρα που έχουν ληφθεί . Παράλληλα δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους σε ότι χρειαστούν για αυτό το διαφορετικό ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς.

Σε δήλωσή του ο κ. Κατσαφάδος τόνισε: “Βρέθηκα σήμερα, λίγα εικοσιτετράωρα  πριν  από το «πρώτο κουδούνι», που θα σημάνει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς κοντά στους ανθρώπους, που θα σηκώσουν φέτος εκτός από το βάρος της εκπαίδευσης αυτό και της ασφάλειας μαθητών και εκπαιδευτικών.

Τόνισα ότι προτεραιότητά μας είναι τα σχολεία μας να λειτουργήσουν με ασφάλεια για τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς, τηρώντας όλα τα μέτρα πρόληψης και προφύλαξης.

Μέτρα όπως  η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους, στους εξωτερικούς όπου υπάρχει συγχρωτισμός, καθώς και στα μέσα μεταφοράς μαθητών, τα αντισηπτικά στο σχολείο και ο σχολαστικός καθαρισμός των αιθουσών, είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητα. Θέλω να πιστεύω ότι θα κερδίσουμε και αυτή τη μάχη απέναντι στην πανδημία, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα το συντομότερο. Το άνοιγμα των σχολείων και η  επιστροφή των μαθητών στις σχολικές τάξεις αποτελεί για εμάς προτεραιότητα, καθώς είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την πνευματική, κοινωνική και ψυχοσυναισθηματική εξέλιξή τους, διότι δεν μπορεί να αντικατασταθεί με την εξ αποστάσεως διδασκαλία. Καλή σχολική χρονιά ”

 

Κώστας Κατσαφάδος 

Βουλευτής ΝΔ Ά Πειραιώς & Νήσων 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top