ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Επίσκεψη της βουλευτή Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Σταματάκη Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά

Η βουλεύτρια Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη επισκέφθηκε, την Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018, την Αστυνομική Διεύθυνση Πειραιά και συζήτησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πειραιά, ταξίαρχο κ. Γεώργιο Παππά, ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητάς του.

 

Σύμφωνα με την ενημέρωση του αστυνομικού διευθυντή, η παραβατικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και στα νησιά, παραμένει χαμηλή και συνεχίζονται οι προσπάθειες βελτίωσης. Ο ταξίαρχος ενημέρωσε τη βουλεύτρια για το νέο σχέδιο αστυνόμευσης της περιοχής, το οποίο αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα και να ενισχύσει το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Το νέο σχέδιο περιλαμβάνει 40 νέες περιπολίες σε όλη την περιοχή ευθύνης του και τακτικές και προγραμματισμένες δίωρες μικτές εξορμήσεις. Επιπλέον 60 νέοι αστυνομικοί έχουν ήδη τοποθετηθεί στα αστυνομικά τμήματα του Πειραιά και των νησιών.

 

Σχετικά με την κατάσταση των Αστυνομικών Τμημάτων στα νησιά της Α Πειραιά, έγινε λεπτομερής συζήτηση για κάθε τμήμα. Ήδη εκτιμάται ότι η κατάσταση έχει βελτιωθεί και σε αυτή την κατεύθυνση συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις και οι εργασίες.

 

Η βουλεύτρια ζήτησε να ενημερωθεί για τις συνθήκες, το χρόνο κράτησης και τον αριθμό μεταναστών χωρίς χαρτιά στα κρατητήρια των Α.Τ. και επισήμανε ότι τα κρατητήρια είναι χώροι αποκλειστικά για ολιγόωρη κράτηση.

 

Ευχαρίστησε τον κ. ταξίαρχο για την ενημέρωση και εξέφρασε τη στήριξή της στο έργο της αστυνομικής διεύθυνσης όσον αφορά την ασφάλεια των πολιτών.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top