ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Επετειακό Λεύκωμα AMVER Awards 2020

Κυκλοφορία επετειακού Λευκώματος AMVER Awards 2020 από το PropellerClub Πειραιά.

Κάθε χρόνο το PropellerClub Πειραιά σε συνεργασία με την Αμερικανική Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών και την Αμερικανική Ακτοφυλακή, οργανώνει τη λαμπερή εκδήλωση της απονομής των βραβείων AMVER.

Φέτος, οι δύσκολες συνθήκες και οι περιορισμοί που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, ανάγκασαν τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Club να πάρει μια δύσκολη απόφαση και να μην προχωρήσει στην οργάνωση της τελετής.

Αντ’ αυτού, το PropellerClub Πειραιά εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα πολυτελές, αφιερωματικό Λεύκωμα για τον θεσμό των ΑMVER και των AMVER Awards 2020.

“Mε την πρωτοβουλία μας αυτή το PropellerClub Πειραιά τιμά τον σημαντικό αυτό θεσμό που τα τελευταία χρόνια έχει ταυτιστεί με το club μας” τόνισε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος του PropellerClub Πειραιά Κωστής Φραγκούλης “και βεβαίως όλες τις εταιρίες, τα πλοία και τα πληρώματά τους που συμμετείχαν στο πρόγραμμα και εκπροσωπούν επάξια το ναυτικό ιδεώδες στη θάλασσα”.

Στο καλαίσθητο, hardcopy Λεύκωμα 156 σελίδων παρουσιάζονται όλες οι εταιρίες και τα πλοία τους που πήραν μέρος φέτος στο πρόγραμμα, όλες οι εταιρίες που συμμετείχαν σε διασώσεις, καθώς και οι τρεις εταιρίες με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την τελευταία δεκαετία.

Πιο συγκεκριμένα, οι κατηγορίες των βραβεύσεων είναι οι παρακάτω:

 

AMVERAWARDS 2020

Στα φετινά AMVER Awards τιμήθηκαν 217 ελληνικές εταιρίες και τα 2.023 πλοία τους που συμμετείχαν εθελοντικά στο πρόγραμμα AMVER για περισσότερες από 128 ημέρες μέσα στο χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί πως για δεύτερη συνεχή χρονιά είχαμε μια μοναδική πρωτιά ως χώρα, καθώς λάβαμε περισσότερα από 2.000 βραβεία AMVER. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή αλλά και συγκινητική πρωτιά που μας γεμίζει περηφάνια και αισιοδοξία για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας αλλά και το ναυτικό ήθος που επιδεικνύει η χώρα μας στο ναυτικό στερέωμα παγκοσμίως.

 

RESCUE AWARDS 2020

Φέτος 6 ελληνικά πλοία τιμήθηκαν με το ειδικό Rescue Award, καθώς ανταποκρίθηκαν και παρείχαν βοήθεια στη θάλασσα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, διασώζοντας 79 ανθρώπινες ζωές και περιουσίες.

Τα πλοία που βραβεύτηκαν είναι:

 

M/T PLATYTERA τηςASTRA SHIPMANAGEMENT INC.

M/V JAGUAR MAX τηςENTERPRISES SHIPPING & TRADING S.A.

M/V THEBE τηςNAVARONE S.A.

M/T HELLAS POSEIDON τηςLATSCO MARINE MANAGEMENT INC.

M/T KING PHILIPPOS τηςLATSCO MARINE MANAGEMENT INC.

M/T NISSOS DELOS τηςKYKLADES MARITIME CORPORATION

 

FIDELITYAWARDS 2020

Η συνεχής παρουσία τριών ελληνικών εταιριών την τελευταία δεκαετία με τα περισσότερα πλοία στο σύστημα ΑMVER τιμήθηκε με τα FidelityAwards.

Οι εταιρίες που βραβεύτηκαν είναι:

 

Στην 1η θέση η TsakosGroupofCompanies με 573 πλοία

Στην 2η θέση η MinervaMarine με 524 πλοία

Στην 3η θέση η DanaosShippingCo. Ltd. Με 520 πλοία

 

Στο περιεχόμενο του Λευκώματος περιλαμβάνεται επίσης  ένα φωτογραφικό flashback αφιέρωμα στα βραβεία AMVER και την ιστορία τους, καθώς και ένα αφιέρωμα στην ιστορία του PropellerClub Πειραιά.

Το Λεύκωμα είναι στα Αγγλικά και δεν υπάρχουν διαφημίσεις, παρά μόνον έχουν τιμηθεί με το λογότυπό τους όσες εταιρίες έχουν προβεί σε δωρεές προς το σωματείο, με αφορμή τα βραβεία AMVER 2020 και την έκδοση του επετειακού Λευκώματος. Ως εκ τούτου, τα περισσότερα Λευκώματα θα προσφερθούν δωρεάν ως ένδειξη αναγνώρισης προς τους υποστηρικτές που συνεισέφεραν σε αυτή την προσπάθεια.

Εκτός από όλους τους πολύτιμους υποστηρικτές του το PropellerClub Πειραιά ευχαριστεί θερμά και δύο μέλη του για την σημαντική τους συμβολή στη δημιουργία του Λευκώματος: του κ. Πήτερ Οικονομίδη, BrandStrategist και του κ. Γιώργου Φουστάνου, Ναυτιλιακού Ερευνητή και Συγγραφέα.

Η λίστα με τους υποστηρικτές που συνέβαλαν στην έκδοση του Λευκώματος AMVER Awards 2020 βρίσκεται συνημμένη.

Υποστηρικτές

 

Κωστής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά

Σχετικά με το PropellerClub

H αρχική ιδέα γεννήθηκε το 1922 στη Νέα Υόρκη από μια ομάδα επαγγελματιών του χώρου της εμπορικής ναυτιλίας, που γευμάτιζαν συχνά μαζί, συζητώντας για το μέλλον της ναυτιλίας. Οι συναντήσεις αυτές σταδιακά οδήγησαν στη δημιουργία του The Propeller Club of the United States, σκοπός του οποίου είναι να προάγει την αμερικανική εμπορική ναυτιλία και τη διεθνή ναυτιλία γενικότερα, ως ένδειξη της ανθρώπινης προσπάθειας για έναν καλύτερο κόσμο μέσω του εμπορίου και της βιομηχανίας.

 

“Προπέλλα” είναι το εξάρτημα προώθησης ενός σκάφους και ως όνομα, συμβολίζει την κινητήριο δύναμη που απαιτείται ώστε να πραγματοποιηθούν οι στόχοι του club.

Σήμερα, υπάρχει ένα PropellerClub σχεδόν σε κάθε λιμάνι των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και σε άλλες 33 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Τα κεντρικά γραφεία του PropellerClub βρίσκονται στο Fairfax στην Βιρτζίνια.

Το The Propeller Club, Port of Piraeus ιδρύθηκε το 1935 ως ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός. Οι βασικοί του στόχοι είναι να παρέχει ενεργά μια πλατφόρμα ανταλλαγής απόψεων και πρακτικών που προάγουν τις κοινωνικές, πολιτιστικές και ναυτικές σχέσεις κυρίως μεταξύ πολιτών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς και η παροχή υποτροφιών σε σπουδαστές που προέρχονται κυρίως από οικογένειες ναυτικών.

Σχετικά με το Σύστημα AMVER

To ηλεκτρονικό Σύστημα AMVER (Automated Mutual Assistance Vessel Rescue)  ιδρύθηκε το 1958 από την Αμερικανή Ακτοφυλακή. Είναι ένα διεθνές εθελοντικό πρόγραμμα στο οποίο οι συμμετέχοντες καλούνται να παρέχουν βοήθεια στη θάλασσα, σώζοντας ζωές και περιουσίες.

Σήμερα, περισσότερα από 22.000 πλοία από περισσότερες από 100 χώρες λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα AMVER και περισσότερα από 8.5000 πλοία δηλώνουν καθημερινά τη θέση τους στο σύστημα.

Από το έτος 2000, περισσότερες από 2.800 ζωές έχουν σωθεί από πλοία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα AMVER. Η μεγάλη επιτυχία του προγράμματος οφείλεται στην εξαιρετική συνεργασία των πλοίων, των εταιριών διαχείρησης πλοίων, των Αρχών Έρευνας και Διάσωσης, των παρόχων επικοινωνιακών υπηρεσιών και των κυβερνήσεων για την υποστήριξη αυτού του διεθνούς ανθρωπιστικού προγράμματος.

Το 1971 η Αμερικανή Ακτοφυλακή θέσπισε τα ετήσια AMVER AWARDS για να αναγνωρίσει και να τιμήσει τα συμμετέχοντα πλοία που παραμένουν ενεργά στο πρόγραμμα για τουλάχιστον 128 ημέρες κατά τη διάρκεια ενός ημερολογιακού έτους. Ο θεσμός των βραβείων συμβάλει σημαντικά στην τόνωση της συμμετοχής και της αφοσίωσης στο σύστημα AMVER.

Τα AMVER AWARDS είναι αφιερωμένα στα πληρώματα, τη διοίκηση και τους ιδιοκτήτες του πλοίων και τιμούν την αφοσίωσή τους που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της επιτυχίας του προγράμματος.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top