ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ευάγγελος Κορκίδης: «Ο Εμπορικός κόσμος οφείλει να κινηθεί γοργά και έξυπνα στην ψηφιακή εποχή υιοθετώντας την ηλεκτρονική πώληση»

Από τον κ.Ευάγγελο Κορκίδη Α΄Αντιπρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς

‘”Με προβληματίζει η έλλειψη αντανακλαστικών και η άρνηση κάποιων συναδέλφων σχετικά με την προετοιμασία της επιχείρησής τους να ενταχθεί στην ψηφιακή εποχή και να υιοθετήσει την ηλεκτρονική πώληση. Δεν είναι σίγουρα εύκολο αλλά δεν είναι και δύσκολο να ενταχθεί στα ψηφιακά μέσα εφόσον το αποφασίσει .

Η ΕΣΕΕ με τον ΕΣΠ διεξάγουν σχετικό διαδικτυακό σεμινάριο, το ΕΒΕΠ προσφέρει ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις πειραϊκές επιχειρήσεις λιανικής, ο ΕΣΠ διαθέτει ιστοσελίδα του OPEN MALL και υπάρχουν εκεί έξω δεκάδες εταιρίες μηχανογράφησης και χιλιάδες “κομπιουτεράδες” που είναι έτοιμοι να στήσουν ηλεκτρονικά καταστήματα. Οι εταιρίες ταχυμεταφορών και μεταφορών προσφέρουν ειδικές χρεώσεις και συμβόλαια μόνιμης συνεργασίας. Οι δε λογιστές μπορούν να προσθέσουν ΚΑΔ σε μια ημέρα.

Συμφωνούμε όλοι πως η αγορά με φυσική παρουσία είναι πολύ σημαντική και απαραίτητη, όμως πρέπει να μπουν όσοι δεν έχουν μπει, στην ψηφιακή εποχή την οποία ακολουθούν κατά πόδας οι νεότεροι ηλικιακά καταναλωτές και οι ηλικίες μέχρι 50 ετών με σχετική άνεση. Αυτή μάλιστα η εξέλιξη, δεν είναι λόγω COVID αλλά αποκτά συνεχώς αυξητική τάση και στην χώρα μας την τελευταία 10ετία.

Από το να περιμένουμε επομένως τον θάνατο του εμποράκου, ας κινηθούμε γοργά και έξυπνα…”

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top